AL HER TIL20190403 100

16 april 201907:59

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers moet zegereeks doorbreken

Tilburg Trappers moet vanavond in eigen huis de zegereeks van Herne doorbreken om te voorkomen dat het seizoen in één klap eindigt. IJshockeynederland.nl kijkt in deze Game Day vooruit naar de eerste van drie mogelijke finalewedstrijden voor Tilburg.

De serie tot nu toe

Tilburg Trappers heeft nog nooit een play-off-serie verloren sinds de overstap vanuit Nederland naar het derde niveau in Duitsland vier jaar geleden. Trappers verloor echter de eerste twee wedstrijden tegen Herner EV en kan zich niet nog een nederlaag veroorloven in deze serie. Bij verlies vanavond is de droom van vier kampioenschappen op rij definitief voorbij. Bij winst volgt donderdag al het vierde duel in de serie.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Bredere selectie

Het hoge tempo van de halve finaleseries, komende maandag staat mogelijk al het eerste finaleduel op het schema, moet in het voordeel van Tilburg werken dat een bredere selectie heeft dan Herne. Voor beide teams wordt het de derde wedstrijd in vijf dagen en dat is nooit makkelijk. Echter Herne heeft de wind enorm in de rug. De ploeg van coach Danny Albrecht verloor nog geen wedstrijd in deze play-offs en gaat vanavond op zoek naar de derde sweep op rij.

Vertrouwen

In Brabants Dagblad zegt captain Ivy van den Heuvel vertrouwen te hebben in een goede afloop in de serie. Dit is volgens hem een kans voor Trappers om te laten zien dat de ploeg kampioenswaardig is. 'We moeten nu en kunnen het ook. Er zit ruimte, we hebben in die eerste twee wedstrijden niet ons beste ijshockey gespeeld. Ja, Herner is beter dan tijdens de competitie. Ze zitten in een flow. Maar wij hebben de kwaliteiten om die te breken.'

In cijfers

In de serie tussen Trappers en Herne werd tot nu toe pas één powerplay-goal gescoord, alleen Tilburg was een keer succesvol. Trappers heeft dan ook tot nu toe een perfecte penaltykill in de serie. Trappers zal echter wel effectiever moeten schieten. Tot nu toe was slechts 4,26 procent van de schoten raak, tegen 10,94 procent bij Herne. De twee goalies spelen topwedstrijden. Ian Meierdres heeft to nu toe in de hele play-offs een savepercenteage van 90,1 procent, terwijl Björn Linda van Herne op 93,9 procent zit.

De feiten

20.00 uur: Tilburg Trappers - Herner EV
Scheidsrechter: Fynn-Marek Falten
Linesmen: Louis Beelen, Stef Oosterling