Tilburg Trappers eerder in actie tegen Erfurt
Tilburg Trappers eerder in actie tegen Erfurt — © Arie Leeuwesteijn

13 november 202007:08

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers naar Erfurt

Tilburg Trappers speelt vanavond uit bij Erfurt en kan het oog alweer richten op de koppositie van de ranglijst. Ook verschillende andere Nederlanders komen in actie. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit.

Tilburg Trappers moet het voorlopig nog hebben van uitwedstrijden. De ploeg brengt in het begin van het seizoen veel kilometers in de bus door. Vandaag reist de meervoudige Oberliga-kampioen naar Erfurt, terwijl zondag een uitwedstrijd bij Hannover Scorpions op het programma staat. Alle wedstrijden worden zonder publiek gespeeld, maar zijn via een livestream te volgen.

Trappers begon afgelopen weekeinde met twee zeges aan het seizoen, al liet de club wel een punt liggen bij Hamm, waardoor de koppositie op de ranglijst van de Oberliga Nord op dit moment voor Halle is, de enige club met twee gespeelde wedstrijden zonder puntverlies. Die club heeft vandaag de topper tegen Herner EV op het programma staan.

Trappers mist vandaag in ieder geval Jordy Verkiel, die geschorst is. Volgens Brabants Dagblad ontbreken Ryan Collier en Boet van Gestel vanwege blessures. Of Bartek Bison meedoet, is nog een vraagteken. Tegenstander Erfurt begon aan het seizoen met een ruime overwinning op Leipzig, maar ging onderuit bij Hamburg Crocodiles.

Erfurt was vorig jaar maar de nummer elf van de competitie en haalde daarmee de uiteindelijk niet afgewerkte play-offs niet. Belangrijkste naam om op te letten voor Nederlandse fans staat in de bank bij de club: Raphael Joly. Oud-speler van Den Haag, Nijmegen en Tilburg en voormalig Nederlands international. Na een functie als assistent in Duisburg vorig jaar debuteert hij bij Erfurt als hoofdcoach.

De club heeft met de Canadees Kyle Beach en de Litouwer Arnoldas Bosas twee nieuwe imports. Beach had in zijn eerste twee wedstrijden voor de club al twee goals en een assist, terwijl Bosas drie assists op zijn naam bracht. De Kazachse-Duitser Viktor Beck maakte de overstap vanuit Rostock, terwijl de club ook de 24-jarige doelman Konstantin Kessler aantrok. Hij is een voormalige Duitse jeugdinternational die vorig jaar in de Oberliga Süd speelde voor Sonthofen, maar ervaring in DEL 2 in zijn bagage heeft.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting herstelden zich deze week tijdens een midweekse wedstrijd van een matige start van het seizoen. Tegen Höchstadter EC werd afgelopen dinsdagavond met liefst 13-3 gewonnen. Nagtzaam had met twee goals en drie assists een bijzonder productieve avond. Vanavond om 20.00 uur staat de uitwedstrijd bij Landsberg Riverkings op het programma, dat eveneens een van zijn drie wedstrijden tot nu toe won.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad hebben een druk programma sinds de hervatting van hun competitie. Afgelopen woensdag werd nog met 3-6 gewonnen bij Dukla Trencin. Dalhuisen speelde tot nu toe zeven wedstrijden waarin hij een goal en drie assists noteerde. De ploeg is opgerukt naar de derde plaats in de hoogste liga in Slowakije. Vandaag staat de topper tegen HK Nitra op het programma, de koploper, die na zeven wedstrijden vijf punten meer heeft dan Poprad. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen die op het hoogste niveau in Zweden spelen voor SDE hebben voor vanavond om 19.30 uur een wedstrijd tegen Lulea/MSSK op het programma staan. Geen makkelijke opgave, want met 37 punten in 14 wedstrijden is dat de koploper in de competitie. SDE staat op de zevende plaats met 14 punten uit 14 wedstrijden. Kayleigh Hamers is met 2 goals en 7 assists de clubtopscorer. Julie Zwarthoed scoorde al drie keer.