Stock - goalie helm achter
— © Marco Spelten/IJshockey.com

4 december 202006:46

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers tegen Hamm afgeblazen

Vanavond geen ijshockey voor Tilburg Trappers, vanwege coronazorgen is het duel tegen Hammer Eisbären uitgesteld. Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam en Doug Mason komen wel in actie. Derhalve toch nog een Game Day.

Hammer Eisbären - Tilburg Trappers

De ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Hammer Eisbären die voor vanavond op het schema stond, is donderdag in de loop van de dag van de agenda afgevoerd. Aanleiding is het aantal positieve coronabesmettingen in de selectie van Hamm waardoor die ploeg geen representatief team op de been kan brengen. Ook voorzorg over verdere verspreiding van het virus speelt bij de besluitvorming een rol. Ook de wedstrijd van Hamm van komende zondag tegen Saale Bulls Halle is van het programma geschrapt.

Meer corona-afgelastingen

In Duitsland worden op het moment meer wedstrijden afgelast. Zo werd de ontmoeting tussen Berlijn en Mannheim op het hoogste niveau, waar op dit moment de Magenta Cup wordt gespeeld, uitgesteld naar 8 december vanwege positieve gevallen bij de Eisbären en in de DEL2 gaat het om de wedstrijden van Lausitzer Füchsen, Bietigheim Steelers en Tölzer Löwen.

Nardo Nagtzaam

EC Peiting, de ploeg van Nardo Nagtzaam, kwam afgelopen weekeinde uit quarantaine met een 3-7 nederlaag tegen EV FĂĽssen. Vanavond wacht de ploeg een ontmoeting met de hekkensluiter in de Oberliga SĂĽd, Passau Black Hawks, dat al zijn zes wedstrijden tot nu toe dit seizoen verloor. Afgelopen weekeinde waren er nederlagen tegen FĂĽssen en Regensburg. Peiting is met vier punten uit vijf wedstrijden de nummer tien op de ranglijst, maar speelde de helft van de wedstrijden van sommige andere teams in de competitie. Door corona is er sprake van grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Lindau kwam pas drie keer in actie, terwijl andere teams al tien wedstrijden hebben. Nagtzaam is met 3 goals en 4 assists in vijf wedstrijden.

Mike Dalhuisen

De koploper in Slowakije, het Poprad van Mike Dalhuisen, neemt het vanavond op tegen HC Kosice. Het is een herhaling van een duel dat eerder in de week ook al werd gespeeld en dat liep niet goed af voor de ploeg van de Nederlander met een 2-6 nederlaag. Dalhuizen speelde tot nu toe alle 15 wedstrijden en heeft 4 goals en 7 assists. Slechts een speler in de ploeg stond meer op het ijs tot nu toe dit seizoen dan Dalhuisen.

Doug Mason

Het Graz van bondscoach Doug Mason moest vorige week de koppositie in de Bet-At-Home Ice Hockey League afstaan. Afgelopen woensdag was er een 4-3 nederlaag na penaltyshots tegen Wenen Capitals. Daarmee zit de ploeg ineens op een losing streak van drie wedstrijden. Vanavond staat de lastige ontmoeting met topclub Red Bull Salzburg op het programma. Die ploeg won juist zijn drie laatste wedstrijden en is daarmee onderweg naar boven op de ranglijst van de internationale competitie.