Trappers Herne 2017 kans Tilburg

12 april 201907:59

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers treft oude bekende

Het seizoen van Tilburg Trappers gaat vanavond verder met de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs in de Oberliga. Tegenstander is een oude bekende, Herner EV. IJshockeynederland.nl kijkt vooruit.

Herne is eigenlijk al vanaf de entree van Tilburg in de Oberliga een vaste tegenstander van Trappers en de twee ploegen kennen elkaar dan ook al goed. De statistieken wijzen bijna allemaal in het voordeel van Tilburg, dat de meeste wedstrijden tegen de ploeg uit het Roergebied wist te winnen. Dit seizoen kwamen de teams elkaar al vier keer tegen en is het 3-1 in het voordeel van Trappers. Dat Herne in de halve finales staat, is eigenlijk al bijzonder. De ploeg speelde hooguit een behoorlijk regulier seizoen en eindigde in de Oberliga Nord slechts op de zesde plaats. In de eerste twee ronden van de play-offs werd met Regensburg en Peiting echter op effectieve wijze afgerekend met twee topploegen uit de Oberliga S√ľd.

Sleutelspeler aan de kant van Herne is de 29-jarigen doelman Bjorn Linda, vorig jaar nog een belangrijk obstakel voor Trappers in dienst van Hannover Scorpions. De goalie met ervaring op DEL-niveau begon het seizoen in Deggendorf in de DEL2, maar maakte tijdens het seizoen de overstap naar Herne. Sinds zijn komst gaat het sportief een stuk beter met de club. Bij Herne ook een oud-speler van Trappers, Brad Snetsinger. De inmiddels 32-jarige linkervleugelaanvaller was de topschutter voor Herne in het reguliere seizoen en scoorde alweer vijf keer in deze play-offs. Nils Liesegang is met zijn twee goals en elf assists echter de topscorer tijdens de post-season namens Herne.

Scheidsrechter vanavond is Seedo Janssen, met Jan-Christian M√ľller en Waldemar Schmidt op de lijnen. De eerste face-off van de wedstrijd is om acht uur vanavond.