Jordy Verkiel in 2019 in actie tegen Erfurt
Jordy Verkiel in 2019 in actie tegen Erfurt — © Arie Leeuwesteijn

27 november 202007:37

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers weer naar Erfurt

Tilburg Trappers heeft voor vanavond weer een uitwedstrijd in Erfurt op het programma staan. Nardo Nagtzaam moet nog even wachten op zijn volgende wedstrijd, Mike Dalhuisen neemt het op tegen Miskolc en Doug Mason heeft een ontmoeting met Klagenfurt op het schema staan.

TecArt Black Dragons Erfurt - Tilburg Trappers

Tilburg zit voor de tweede keer in een paar weken tijd in de bus naar Erfurt voor een confrontatie met de ploeg van Raphael Joly. De vorige ontmoeting op 13 november met 1-4 gewonnen door de Brabanders. Reno de Hondt had twee goals en een assist in die ontmoeting.

Sindsdien speelde Erfurt drie wedstrijden, waarin in overtime werd gewonnen van Halle en van Rostock en in overtime werd verloren van Hannover Scorpions. Met 8 punten in zes wedstrijden is BlackDragons vooralsnog een middenmoter in de Oberliga Nord. Een zege op Tilburg zou de twee ploegen overigens gelijk in punten brengen, al heeft Trappers een wedstrijd minder gespeeld.

Trappers speelde sinds de vorige ontmoeting in Erfurt twee wedstrijden. Er werd met 1-3 verloren bij Hannover Scorpions en afgelopen week was er de verpletterende 7-1 zege bij Herner EV. Jordy Verkiel ontbreekt in de ploeg van Trappers vanwege een schorsing.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is via Sprade TV live te volgen voor de fans.

Mike Dalhuisen

De trotse koploper in de Extraliga in Slowakije, HK Poprad met de Nederlander Mike Dalhuisen, heeft voor vanavond een uitwedstrijd bij Jegesmedvék Miskolc op het programma staan. Dit is met 17 punten uit 13 wedstrijden de nummer negen in de twaalf teams tellende competitie. Poprad heeft 29 punten uit 12 wedstrijden.

Sinds de hervatting na een covid-pauze gaat het goed met Poprad en Dalhuisen. De ploeg verloor deze maand geen enkele wedstrijd in reguliere speeltijd en won zes van de acht ontmoetingen. Afgelopen zondag werd met 2-5 gewonnen bij Nové Zámky. Dalhuisen is met +16 de leider in plus/minus binnen de ploeg. In twaalf wedstrijden verzamelde hij 2 goals en zes assists, waarmee de verdediger de nummer zeven is op de topscorerslijst van Poprad.

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur.

Doug Mason

Het Graz van bondscoach Doug Mason is de koploper in de vanuit Oostenrijk georganiseerde grensoverschrijdende Bet-At-Home Ice Hockey League. In de competitie waarin door covid-19 grote verschillen zitten in het aantal gespeelde wedstrijden per ploeg nemen de 99ers het nu op tegen nummer vier Klagenfurt. Graz verdedigt een zegereeks van drie wedstrijden. Klagenfurt verloor twee van zijn laatste drie ontmoetingen.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.30 uur.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam en EC Peiting moeten nog een paar dagen wachten op hun terugkeer in de competitie na een covid-pauze. Voor de wedstrijd van vanavond tegen Rosenheim wordt een nieuwe datum gezocht. Zondag speelt de ploeg tegen Selber Wölfe.