28 januari 200500:00

Door [email protected]

Geen NHL-ers in Tilburg

Tilburg Trappers is in gesprek geweest met twee NHL spelers, maar heeft besloten geen gebruik te maken van hun diensten. Het ging daarbij om NHL-veteranen Rob Niedermayer (foto) en Jason Strudwick.

Dat meldt Trappers coach Theo van Gerwen deze week in de Tilburgse Koerier. Niedermayer is een 30-jarige Canadese winger die in totaal bijna 700 NHL-wedstrijden speelde bij achtereenvolgens Florida, Calgary en Anaheim. Strudwick is een 29-jarige Canadese winger/verdediger met 363 NHL-wedstrijden op zijn naam. Hij speelde bij de New York Islanders, Vancouver en Chicago.

Beide spelers zaten vanwege de lockout in de NHL nog thuis en hadden wel interesse om het seizoen in Nederland af te maken. Amsterdam Bulldogs haalde eerder dit seizoen al Montreal Canadien verdediger Karl Dykhuis naar Nederland, terwijl Eaters Geleen nog in onderhandeling is met LA King forward Sean Avery.

"We hadden waarschijnlijk best wat extra middelen kunnen genereren om hun komst mogelijk te maken", zegt Van Gerwen in de Tilburgse Koerier. "En hoe verleidelijk dat ook was, we hebben er na rijp beraad van afgezien. De komst van extra buitenlanders zou ten koste zijn gegaan van onze eigen kweek."

Wat ook meegespeelt is dat Trappers een importspeler in had moeten leveren om een transfer mogelijk te maken. Die voorwaarde hangt expliciet aan de uitzonderingsregel die het mogelijk maakt een import aan te trekken na het verstrijken van de transfer-deadline.

Trappers breidde de selectie in de afgelopen maanden al behoorlijk uit. Voor aanvang van het seizoen trok Tilburg Trappers verdediger Justin Bekkering aan van Heerenveen Flyers en kwam aanvaller Ryan van Diemen over vanuit Geleen. Gedurende het seizoen werd het team van Tilburg verder uitgebreid met aanvallers Josh Oort, Erik Zachrisson en . De Canadese forward Scott Kirton moest na teleurstellende resultaten het veld ruimen. Tilburgse talenten als Mark Donders en Robbert Maas krijgen door de nieuwe aanwinsten nu veel minder ijstijd dan aan het begin van het seizoen.

Rob Niedermayer en Jason Strudwick tekenden op 17 januari beiden een contract bij Ferencvaros in de Hongaarse competitie.