De Hockey Hall of Fame in Toronto
De Hockey Hall of Fame in Toronto — © Wikipedia

2 november 202010:00

Door Joep Meijsen

Geen nieuwe leden Hall of Fame in 2021

De Hall of Fame in Toronto heeft besloten de ceremonie rond de opname van nieuwe leden voor dit jaar uit te stellen naar volgend jaar. Komend jaar zullen geen nieuwe leden worden toegevoegd.

Oorspronkelijk was er een reeks aan activiteiten gepland in het weekeinde van 13 tot en met 16 november, maar ook in Toronto gelden stevige beperkingen om het coronavirus te dwarsbomen. De Hall of Fame is van mening dat omdat familie, vrienden, voormalige teamgenoten, andere legendes en fans niet bij de feestelijkheden betrokken kunnen worden, uitstel van de ceremonie de beste oplossing is.

Eerder was al bekend dat Jerome Iginla, Marian Hossa, Kevin Lowe, Doug Wilson, Kim St. Pierre en Ken Holland worden opgenomen in de Hall of Fame. Zij zullen nu langer moeten wachten op hun magische moment. Komend jaar worden er dus geen nieuwe leden toegevoegd, waardoor onder meer Henrik en Daniel Sedin, alsmede Henrik Zetterberg minimaal een jaar langer moeten wachten. Zij zouden volgend jaar voor het eerst in aanmerking komen voor opname in de Hall of Fame.