8 februari 201500:01

Geen punten voor HYC en Eindhoven

In de strijd om het derde en vierde ticket voor de play-offs, hebben Herentals en Eindhoven geen punten weten te pakken. Herentals ging onderuit in Friesland en Eindhoven verloor thuis van Tilburg.

De competitieopzet werpt zijn vruchten af in de laatste fase van het seizoen. Aangezien Flyers en Trappers al een periode hebben gewonnen, zal de nummer drie van de derde periode naar de play-offs gaan. De laatste deelnemer is de hoogst overgebleven ploeg uit de ranglijst over het hele seizoen. Door deze opzet is de strijd om de laatste play-off tickets nog razend spannend.

Herentals lijkt daarvoor de beste papieren te hebben. De Belgische ploeg kon echter zaterdagavond geen stunt veroorzaken in Thialf. Heerenveen kwam dankzij een ijzersterke eerste periode op een 3-0 voorsprong. Mitch Bruijsten opende de score na acht minuten na een goede uitbraak. Giovanni Vogelaar en Josh Prudden wisten met powerplaygoals de score naar 3-0 uit te breiden.

In de tweede periode kwam Herentals via Anton op de Beeck op het scorebord. Voor de 20-jarige aanvaller was dit zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Het slotakkoord was voor Mitch Bruijsten die een fraaie Friese aanval afmaakte.

In de Lichtstad vond de Brabantse derby tussen Eindhoven en Tilburg plaats. Wederom was Eindhoven dichtbij een stunt maar stond de ploeg van Marc Visschers toch met lege handen na zestig minuten. Kemphanen pakte een 2-0 voorsprong dankzij twee doelpunten op de powerplay. Raymond van der Schuit en Danny Stempher waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg. Na de pauze zette Tilburg de achtervolging in. Trappers kwam via goals van Mickey Bastings en Peter van Biezen langszij.

Drie minuten voor tijd zorgde Steve Mason voor de winnende treffer. Door de nederlaag van Eindhoven en Herentals blijft de strijd om de play-offs open. Morgen gaat Eindhoven op bezoek bij concurrent Eaters.