Trappers Oberliga bastings high five 11 2017

26 november 201720:59

Door Remco

Gehavend Trappers wint opnieuw

Tilburg Trappers heeft voor de zestiende maal op rij gewonnen in de Oberliga. In eigen huis was Tilburg met 2-1 te sterk voor Saale Bulls Halle.

Vandaag moest Tilburg het doen zonder Brock Montgomery, Mitch Bruijsten, Nardo Nagtzaam, Jordy Verkiel en de al langer afwezige Max Hermens. Montgomery zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Tegenstander Halle had het ook niet breed, zij kwamen met 13 veldspelers naar Tilburg.

Net als vrijdag in Timmendorf, maakten de jonge talenten Floris van Elten, Tijn Jacobs en Wouter Sars deel uit van de selectie van Bo Subr. Met de jonkies erbij begon Tilburg goed aan de wedstrijd. Ondanks een schotenverhouding van 15-7 in het voordeel van Tilburg, ging Halle rusten met een 0-1 voorsprong. In de 19e minuut opende Tarasuk de score voor de gasten.

Halverwege de tweede periode kwam Tilburg langszij. Alexey Loginov verraste de Duitse goalie met een hard afstandsschot. Nog voor het einde van de tweede periode viel ook het winnende doelpunt. Met twee spelers van Halle op de strafbank, schoot Mickey Bastings Tilburg naar de drie punten. Tilburg overleefde daarna de derde periode zonder kleerscheuren.

Tilburg gaat nog steeds aan de leiding samen met Leipzig dat vandaag met 3-2 won van Essen. Vrijdag wacht voor Tilburg de uitwedstrijd tegen rivaal Duisburg.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Trappers Oberliga bastings high five 11 2017
— © Arie Leeuwesteijn