Eaters vs Trappers 241114 fakkels

24 november 201401:03

Door Joep Meijsen

Geleen blijft adem inhouden (update)

Geleen blijft nog even zweven tussen hoop en vrees. De club moet morgenavond de Nederlandse IJshockeybond uitsluitsel geven, maar zet de deur op een flinke kier om zichzelf nog een week te geven om het seizoen te redden.

Update: Geleen-voorzitter Emile Frieser bericht dat er voldoende geld binnen is om in ieder geval ook volgende week nog te spelen. De Nederlandse IJshockeybond is bij monde van voorzitter Jan Hopstaken akkoord gegaan met verschuiving van de deadline naar komende zondagavond. Dit is wel de definitieve deadline, verder uitstel wordt niet toegestaan.

Intussen werd in een gezellig gevulde hal, volgens de sheet ruim 1200 toeschouwers, weliswaar met 0-5 verloren van Tilburg, maar dat was bijzaak. Vanaf ruim een uur voor de wedstrijd werd in de hal alleen maar over de financiën gesproken en na afloop van de wedstrijd liet het Geleense publiek met de hulp van fakkels duidelijk zien achter de ploeg te blijven staan en te hopen op een goede afloop. Het vuur in Geleen moet blijven branden.

Eaters speelde voor de ogen van bondsvoorzitter Jan Hopstaken op de golven van de emoties een goede eerste periode, waarin met veel inzet redelijk gelijke tred werd gehouden met Tilburg. Na twintig minuten spelen was het echter nog een doelpuntloze wedstrijd. Een shorthanded goal van Bjorn Willemse brak de wedstrijd echter vroeg in de tweede periode open.

Via goals van Nick de Ruijter en Diederick Hagemeijer liep Trappers uit naar een ruimere voorsprong. Tussendoor sloeg nog even de vlam in de pan, waarbij Bjorn Willemse en Pippo Limnell Finocchiaro het veld moesten ruimen en Sami Heinonen en Diederick Hagemeijer hun handjes mochten dichtknijpen dat zij de wedstrijd mochten vervolgen.

De wedstrijd liep geenszins uit de hand en in de slotperiode voerden Peter van Biezen en Diederick Hagemeijer de score nog verder op. Maandagavond moet duidelijk worden of deze uitslag ook daadwerkelijk gehandhaafd blijft en Geleen in ieder geval nog een week in de competititie blijft.

Deze week kon worden gespeeld dankij de inzet van supportersorganisatie Het Dak Eraf en de jeugdvereniging. Om komende week door te komen, heeft Eaters zesduizend euro nodig. Daarvan was gisteravond al vierduizend euro binnen. Of dat slechts uitstel betekent? Dat is de Ă©chte spanning in het Nederlandse ijshockey. Volgens voorzitter Emile Frieser staan er voor komende week in ieder geval gesprekken op het programma met mogelijke geldschieters, maar moet dan wel de week worden overleeft.

Heerenveen handhaafde intussen in België de ongeslagen status met een 1-4 overwinning in Herentals. Mitch Bruijsten had twee goals en een assist in de wedstrijd. Josh Prudden en Ronald Wurm scoorden de overige treffers van de Friezen. Tyler Melancon zorgde voor het enige doelpunt van Hyc. Opvallend genoeg was het een wedstrijd zonder straffen.

Eaters vs Trappers 231114