Eaters 2019 Matthew Beer viert

18 maart 201900:17

Door Joep Meijsen

Geleen dwingt beslissingsduel af

Herentals en en Geleen speelden voor de tweede keer in twee dagen een spannend duel tegen elkaar. Deze keer viel het dubbeltje in de overtime in de richting van Geleen, waardoor een derde duel dinsdag in Herentals de beslissing moet brengen. Nick Verschuren nam de winnende goal voor zijn rekening.

Geleen en Herentals lijken bezig een bibliotheek vol thrillers bij elkaar te spelen dit seizoen. Dit was de vijfde ontmoeting tussen de twee teams en voor de vijfde keer was het verschil slechts één doelpunt. Met Geleen als winnaar had het vijfde boek in de serie echter een andere ontknoping dan de eerdere delen. Het vervolg komt dinsdag.

Eaters heeft iets met slotfases in deze play-offs. Vorige week al kwam Geleen tegen Nijmegen twee keer terug uit achterstand om vervolgens de winnen. Vandaag gebeurde hetzelfde, al viel de gelijkmaker deze keer niet in de absolute slotfase. Negen minuten voor tijd was het Matthew Beer die de teams weer in evenwicht bracht en de overtime noodzakelijk maakte.

Voor die tijd stond Herentals drie keer op voosprong en Geleen één keer. Ben Coolen opende de score na 7,5 minuut. Jord Smid zorgde voor de gelijkamer. Kyle Brothers zette de thuisploeg, bijna achthonderd toeschouwers zagen het duel, opnieuw op voorsprong. Deze keer was het Lars van Sloun, goed op dreef in deze play-offs, die voor evenwicht zorgde.

De eindstand in de eerste periode bleef lang op het scorebord staan, tot Nick Verschuren met zijn eerste van de wedstrijd Eaters het voordeel bezorgde. Anderhalve minuut later was het Preston Shupe die Herentals langszij bracht. Brothers bracht Herentals dertien minuten voor tijd voor de laatste keer op voorsprong tot de gelijkmaker van Beer.

Dinsdagavond vanaf half negen wordt beslist wie het tegen Heerenveen mag opnemen in de finale. Het zou niemand verbazen als het weer spannend wordt.

Archieffoto: Lex Eckhardt