Eaters vs flyers celebrate 181112

23 september 201315:49

Door Joep Meijsen

Geleen Eaters luidt de noodklok

De deelname van Geleen Eaters aan de Eredivisie staat op losse schroeven. De club komt nog altijd 75.000 euro tekort voor een sluitende begroting. Een wanhoopsoproep aan Limburgse ijshockeyfans en het regionale bedrijfsleven moet ervoor zorgen dat het gat de komende dagen gedekt wordt.

Voorzitter Ger de Wit: ‚ÄėIndien er op vrijdag 27 september 2013 om 12.00 uur geen sluitende begroting ligt, dan rest ons niets anders dan de handdoek in de ring te gooien en zal er definitief geen topijshockey in Geleen zijn. Wij zullen ons dan moeten afmelden bij de Nijb.‚Äô Daarmee dreigt een tweede club na Amsterdam uit de Eredivisie te verdwijnen.

Belangrijkste factoren voor het tekort zijn het wegvallen van hoofdsponsor Ruijters, waarvoor nog geen opvolger is gevonden. De hoofdsponsor staat voor 50.000 euro op de begroting. De club merkt bovendien bij veel partijen terughoudendheid na de problemen vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat ook de overige sponsorinkomsten tegenvallen. Daarnaast is pas voor twintigduizend euro aan seizoenskaarten verkocht. Tienduizend euro minder dan begroot.

De reddingsactie van Eaters krijgt het motto ‚ÄėPowerplay speel je met zijn allen‚Äô mee. ‚ÄėIn een ultieme laatste poging het ijshockey voor komend seizoen toch mogelijk te maken heeft het bestuur in goed overleg het onderstaande besloten. Wij doen een beroep op iedereen en in het bijzonder de Limburgse ondernemers om het ijshockey voor Limburg te behouden‚Äô, aldus De Wit in het persbericht van Eaters.

De Wit: ‚ÄėWij spreken het vertrouwen uit dat veel Limburgse bedrijven bereid zijn om doormiddel van bijvoorbeeld een donatie of het kopen van 1 of meer stoelen het Limburgse ijshockey te behouden.‚Äô Eaters is al volop aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig. De club speelde al enkele oefenwedstrijden, waaronder afgelopen vrijdag in Tilburg. Die ontmoeting werd met 7-2 verloren.

Het afhaken van Geleen Eaters zou behoorlijke gevolgen hebben voor het seizoen. Zo maakt Eaters al deel uit van het speelschema van de beker en is de club opgenomen in de competitieplanning. Mogelijk moet zelfs de hele competitie-opzet op de schop als Eaters er niet in slaagt de benodigde gelden te genereren.