Eaters Save Rowan Delil 2019

30 augustus 202008:25

Door Joep Meijsen

Geleen heeft goalie-duo compleet

Snackpoint Eaters Geleen heeft zijn goalie-duo op orde. Rowan Delil tekende bij en Stef Verhulst keert terug bij de A-selectie van de club.

Dat heeft Eaters de afgelopen dagen bekendgemaakt. Verhulst was vorig jaar goalie in het Eerste Divisie-team van Eaters en speelde de jaren daarvoor in Luik. De 24-jarige doelman is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Eaters en fungeerde al enkele jaren als tweede doelman bij de club. We zijn verheugd om Stef terug te hebben binnen ons team en zijn er zeker van dat hij en Rowan elkaar scherp zullen houden en elkaar tot grootse daden zullen stuwen', zo meldt de club.

De 27-jarige Rowan Delil is ook al afkomstig uit de eigen jeugd van Eaters en al enkele jaren de vaste eerste keuze in het doel bij Eaters. Hij fungeert daarnaast als goalie-coach bij de nationale vrouwenploeg. De doelman maakte de afgelopen periode een paar keer deel uit van de voorselectie van het Nederlands team richting kampioenschappen. ''Samen met goalie-coach Zvonko Gibbels zal hij ook dit jaar weer keihard gaan trainen om er zo voor te proberen te zorgen dat hij wederom coach Gints Bikars’ eerste keus wordt. We zijn enorm blij dat Rowan ook dit jaar weer onze goal wil komen verdedigen, waarmee dan ook de teller inmiddels op 9 bevestigde spelers staat.'