Tilburg Trappers Beneliga vs Geleen Eaters 5 10 2019

5 oktober 201921:53

Door Joep Meijsen

Geleen met ruime cijfers langs Trappers

Geleen won zaterdagmiddag met ruime cijfers van het Beneliga-team van Tilburg Trappers. Lars van Sloun scoorde drie keer en Sander Kösters noteerde een shutout in een 0-10 zege voor de Limburgers.

Tilburg was de bekercompetitie vorige week goed begonnen met een nipte nederlaag tegen Nijmegen. Geleen begon echter scherp aan de ontmoeting in een spaarzaam bezet Stappegoor, gaf achterin weinig kansen weg en cre√ęerde afdoende kansen om de score te laten oplopen. Dat had nog verder kunnen gaan dan de 0-10, maar Trappers bleef het hele duel hard werken en had in Wim van den Hout een prima goalie. Van den Hout zat onder meer Nick Verschuren een paar keer dwars tijdens snelle break-outs. De veelscorende aanvaller van Geleen scoorde uiteindelijk overigens toch nog het tiende doelpunt in het duel

Het duurde bijna zes minuten voor Geleen de ban brak. Mitch Koumans had een prima schaatsactie over de vleugel tot achter het doel, legde de puck tijdig terug op Yan Turcotte die van afstand raakschoot. Voor het einde van de periode had Eaters er nog drie inliggen. Eerst was het Lars van Sloun die prima reageerde op een pass voorlangs van Tom Marx, vervolgens zorgde Luca Heutmekers er luttele seconden later voor dat het 0-3 werd, vervolgens was het Mike Verschuren die goed doorzette.

Vroeg in de tweede periode voerde Eaters shorthanded een snelle counter uit die door Van Sloun werd afgerond en was het vooral nog de vraag waar de score zou eindigen. Dat bleek uiteindelijk 0-10 te zijn, een identieke score aan die van vorig seizoen. Van Sloun scoorde nog een keer, Tom Marx was succesvol, Julian Markgraaf kwam tot een treffer, net als Jens Engelen en tenslotte Nick Verschuren.

Eaters wacht morgen in eigen huis een ontmoeting in de bekercompetitie met Zoetermeer Panters. Voor Trappers was dit het enige duel dit weekeinde.