Eaters tenbult coach gijstijd 1213

6 mei 201320:37

Door Remco

Geleen met Tenbult in eredivisie

Eaters Geleen zal in principe ook komend jaar in de eredivisie uitkomen. De club maakte maandagavond tijdens een persconferentie bekend dat Andy Tenbult aanblijft als coach. Wil Zwarthoed wordt zijn assistent.

De Nederlandse kern van Geleen is vanavond door het bestuur van de club ingelicht over de huidige stand van zaken. De technische commissie onder leiding van Jacques Geurts heeft Andy Tenbult en Wil Zwarthoed voorgesteld als technische staf.

Tenbult nam in december 2012 het stokje over van Danny Cuomo. Uiteindelijk strandde Tenbult met Geleen in de halve finales van de play-offs waarin Den Haag veel te sterk was. Tenbult was eerder al coach van Geleen tussen 2003 en 2006. In de jaren tachtig was Tenbult ook speler van de Limburgse club. Daarnaast heeft Tenbult ruime ervaring als coach bij Herentals, Nijmegen, Utrecht, Heerenveen en Den Haag. De 53-jarige Canadees kwam al op 19-jarige leeftijd naar Nederland en begon zijn loopbaan in Nederland bij Assen.

Wil Zwarthoed heeft ook een rijk verleden bij de Limburgse club. Zwarthoed was zowel speler als coach in Geleen, maar heeft ook als bondscoach gefungeerd bij nationale jeugdteams. Afgelopen jaar werd Zwarthoed benoemd als Lid van Verdienste van de NIJB.

Naast het voorstellen van de technische staf, liet het bestuur van de club weten zich te gaan richten op Limburgse jongens. Het doel is om in de toekomst steeds meer eigen jeugd door te laten stromen naar het eerste team. In het persbericht valt tevens te lezen dat de club gaat bezuinigen op salariskosten. De club wil zich houden aan een sluitende begroting. De komende weken voert de club gesprekken met spelers.