Nick Verschuren Eaters 2019

8 november 201908:56

Door Joep Meijsen

Geleen neemt afscheid van Mike en Nick Verschuren

Geleen neemt per direct in onderling overleg afscheid van aanvallers Mike en Nick Verschuren. 'De inzichten van beide partijen lagen simpelweg te ver uit elkaar zodat er een werksituatie is ontstaan die enkel verliezers oplevert', zo meldt de club.

Nick Verschuren was met dertien goals en acht assists de topscorer voor Eaters in de net afgelopen Bekercompetitie. Ook nam hij aan het begin van dit seizoen de Frans Henrichs Bokaal in ontvangst als meest waardevolle Nederlandse speler van het vorige seizoen. Mike Verschuren stapte afgelopen zomer over vanuit Den Haag en was in acht wedstrijden goed voor drie goals en zeven assists.

'Het bestuur en de technische staf betreuren de situatie en beraden zich op dit moment nog hoe beide opengevallen plekken zullen worden ingevuld. Doelstelling van de Eaters is steeds dat alles gebeurt in het belang van het ijshockey in het algemeen en de continuering van het IJshockey in Geleen.Vanuit de spelersgroep heerst er vooral begrip voor de ontstane situatie', zo schrijft de club op de eigen website.

Of en waar het duo nu aan de slag gaat, is nog niet duidelijk. Door nieuwe regels vanuit de Beneleague is het niet mogelijk om tijdens het seizoen over te stappen naar een andere club in die competitie.

Geleen trok vrijdag tevens de nieuwe Finse forward Patrik Moisio aan, een voormalige jeugdinternational van zijn land.