Beneliga logo 2015 poule B

20 november 201523:59

Door Remco

Geleen op weg naar koppositie

In groep B won Tilburg de uitwedstrijd bij Nijmegen en boekte Geleen een monsterzege op Heist op den Berg. De Limburgers lijken daarmee rap op weg naar de koppositie in groep B na het verlies van Leuven.

Eaters Geleen had vanavond een makkelijke avond in Heist op den Berg. De Limburgers waren veel te sterk voor de Belgische formatie en wonnen maar liefst met 0-11. Akim Ramoul werd topscorer met vier doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van David Arvay (3), Kay Gielen (2), Brad Westerman en Don Geerts.

Geleen staat nog vierde met negen punten maar heeft nog een aantal wedstrijd tegoed ten opzichte van de top 3. Heist blijft de rode lantaarndrager in groep B met drie punten.

Nijmegen leed een duur verlies thuis tegen Tilburg. Voor Devils was het een kans om aansluiting te krijgen bij de strijd om de play-off plaatsen. De Nijmegenaren kwamen weliswaar op voorsprong via Jay Plamont. In de derde periode bracht Don Nichols echter verandering in de stand. Met twee goals zorgde hij ervoor dat de punten meegingen naar Brabant.

Tilburg staat nu op een gedeelde tweede plaats met Kemphanen. Beide ploegen hebben 10 punten uit 8 wedstrijden. Nijmegen staat nog zevende met 5 punten uit 8 wedstrijden.