Eaters logo nieuw 465x310

9 januari 201619:04

Door Joep Meijsen

Geleen schuift Dreberg aan de kant

Geleen neemt afscheid van Christer Dreberg als coach van het eerste team. De ploeg heeft in de ogen van het bestuur onvoldoende progressie geboekt in de afgelopen maanden.

at heeft Eaters bekendgemaakt. Dreberg blijft wel de jeugdteams van de club begeleiden. Assistant-coach Jacq Geurts neemt als interim-coach de technische leiding over het eerste team over. Het is de derde coachwissel tot nu toe dit seizoen in de BeNeLiga. Eerder gingen Zoetermeer en Janusz Janikowski en Dordrecht en Stefan Collard uit elkaar.

Dreberg werd aan het begin van dit jaar gezamenlijk gecontracteerd door de stichting achter het eerste team van Geleen en de jeugdafdeling. De 52-jarige Zweed arriveerde na de afgelopen twee seizoenen ervaring op te hebben gedaan in Noorwegen, Hongarije en Roemeni√ę. Daarvoor werkte hij op verschillende niveaus met senioren- en jeugdteams in Zweden.

‚ÄėHoewel de nadruk op de lange termijn ligt worden er natuurlijk ook resultaten voor het lopende seizoen verwacht. Daarmee moet je toeschouwers en sponsoren weten te boeien en binden, dat is ook onderdeel van de lange termijn visie. Na enkele maanden samenwerking tussen de Laco Eaters en Coach Dreberg is geconstateerd dat er, in ieder geval voor het eerste team, niet de progressie is geboekt die in de verwachtingen voor de seizoenstart naar elkaar zijn uitgesproken‚Äô, meldt Eaters in een toelichting op de maatregel.

Komende dinsdag speelt Eaters de derde, beslissende, wedstrijd in de halve finale van de beker tegen Tilburg. Geleen: ‚ÄėEen mooie prijs staat op het verlanglijstje maar is in de lange termijn visie zeker geen vereiste. Maar als je er dichterbij komt begint het toch te kriebelen en streef je naar het maximale. Niet alleen op de tribune, maar ook bij spelers en bestuur. Als partijen elkaar in de ogen kijken vervolgens concluderen dat het in deze samenstelling niet gaat lukken, om binnen het huidige Laco Eaters team een korte termijn verbetering te realiseren, dan kijk je naar een andere oplossing.