Trappers vs Eaters 231014

19 november 201408:31

Door Joep Meijsen

Geleen speelt komend weekeinde

Het team van Geleen Eaters zal komend weekeinde gewoon zijn competitieverplichtingen nakomen. De ploeg speelt uit in Heerenveen en zondag thuis tegen Tilburg.

t doorgaan van deze wedstrijden was onzeker vanwege de nieuwe crisis die deze week is uitgebroken bij de eenmalige landskampioen. Het bestuur van de club zegt voor het einde van de week 85.000 euro nodig te hebben, anders gaat de stekker eruit.

Het team van Eaters, op maandagavond op de hoogte gesteld van de situatie, trainde dinsdag in complete samenstelling met een kleine honderd toeschouwers die naar de ijsbaan waren gekomen. Daar werd langzaam duidelijk dat Eaters zijn laatste wedstrijden nog niet gespeeld heeft. Supportersorganisatie Het Dak Eraf speelt daarbij een grote rol.

In samenwerking met de jeugdvereniging wordt het bustransport naar Heerenveen verzorgd, terwijl de organisatie ook garant staat voor de kosten van de officials zondag. Het is daarbij onduidelijk of er zicht is op het binnenhalen van de benodigde gelden om het seizoen ook daadwerkelijk te kunnen afmaken.