Hyc morgan mitch shoot 1112

12 oktober 201304:54

Geleen stunt tegen Herentals

Eaters Geleen zorgde voor de eerste stunt van het weekend. De jonge ploeg van Andy Tenbult won met 5-9 in en tegen Herentals. De Belg Bryan Kolodziejczyk was de held met drie doelpunten en twee assists.

Zelfs de meest fanatieke Limburgse fans hadden dit prima resultaat niet verwacht. Vorige week liep Geleen tegen twee grote nederlagen aan en Herentals maakte indruk door Den Haag te verslaan. Het begin van de wedstrijd ging dan ook geheel volgens plan voor Herentals. Via Evan Mosey en Mitch Morgan nam Herentals na zeven minuten een 2-0 voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Geleen. Binnen negen minuten draaide Geleen de achterstand om in een 2-3 voorsprong. De powerplay van de Limburgers liep als een trein en zorgde voor zes van de negen treffers. Via Kolodziejczyk, Pippo Limnell en wederom Kolodziejczyk kwam de 2-3 voorsprong tot stand.

In de tweede periode zagen de 421 toeschouwers een herhaling van zetten. Wederom zorgden Evan Mosey en Mitch Morgan voor een voorsprong voor Herentals. En net als een periode eerder sloeg Geleen terug met drie doelpunten. Powerplaygoals van Erik Tummers en Lars van Sloun, aangevuld met de derde van Kolodziejczyk, zorgde voor een 4-6 tussenstand na twee periodes.

Halverwege de derde periode zorgde Jeffrey van Iersel voor de beslissing. De verdediger scoorde zijn eerste van het seizoen en daarmee de beslissende 4-7. Uiteindelijk kwam de eindstand uit op 5-9. Nils Vroemans van Herentals liep tegen een dubbele game misconduct op wegens spearing en roughing.

Herentals verliest daarmee de ongeslagen status en heeft vier punten uit drie wedstrijden. Geleen is snel van de hatelijke nul af en volgt met twee punten. Geleen mag zondag thuis aantreden tegen Den Haag. Herentals wacht een lange busrit en mag zaterdagavond op bezoek in Friesland.