Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

18 mei 202107:48

Door Joep Meijsen

Gemeente Tilburg schiet Trappers financieel te hulp

De gemeente Tilburg schenkt Trappers het benodigde bedrag van 200.000 euro dat door de club was gevraagd om de tekorten door het voorbije coronaseizoen te dekken. Daardoor zegt de club op verantwoorde wijze aan het komende seizoen te kunnen beginnen.

Tilburg Trappers speelt in Duitsland op het derde niveau en was de enige club in Nederland die afgelopen seizoen competitie heeft gespeeld. Het seizoen eindigde enkele weken geleden met een nederlaag in de halve finale van de play-offs in de Oberliga Nord met een nederlaag tegen Herner EV. Wedstrijden moesten echter zonder publiek worden gespeeld, waardoor recettes en horeca-inkomsten ontbraken.

'De opbrengsten vielen weg, terwijl alle kosten wel doorliepen. Niet alleen een sportieve, maar het was ook een flinke financi√ęle streep door de rekening. Met het geld dat we ontvangen van de gemeente kunnen we verantwoord beginnen aan de komende ijshockeyjaargang en daarmee is de continu√Įteit van de club verzekerd', zegt directeur Ruud van Baast van de club tegen Brabants Dagblad.