GIJS Amsterdam Eerste Divisie duel 02 2018

17 februari 201822:48

Eerste Divisie: Gijs naar laatste vier

GIJS Groningen heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de play-offs in de Eerste Divisie. De Groningers wonnen ook de tweede wedstrijd ruim van Amstel Tijgers. In de andere series waren er zeges voor Heerenveen, Den Haag en Tilburg.

Amstel Tijgers Toekomstteam - GIJS Groningen

Groningen pakte in de Jaap Edenhal in de twaalfde minuut de leiding via David Bartos. Nog geen minuut later verdubbelde Danny Kerstholt de voorsprong. Amsterdam kwam in de eerste periode nog terug tot 1-2 via een doelpunt van Savine Wielenga, international van het Nederlands vrouwenteam.

In de tweede periode nam Groningen toch weer afstand van Amsterdam. Mick Vastenhouw scoorde voor Amsterdam eenmaal maar via goals van Kerstholt, Daan van Fessem en Bartos eindigde GIJS de periode met een 2-5 voorsprong. Kerstholst en Bartos wisten in de laatste periode allebei hun hattrick te voltooien en daarmee de eindstand op 2-7 te bepalen.

— © Stefan van der Spek (SvdS Fotografie)

Dordrecht Lions - Tilburg Trappers 3

Dordrecht Lions won verrassend de eerste wedstrijd tegen Tilburg Trappers 3. Zaterdagavond sloeg Trappers terug door met 1-3 in Dordrecht te winnen. De 200 toeschouwers zagen nog wel hoe de thuisploeg na een half uur op 1-0 kwam door een treffer van Scott van Rijswijk. Zes minuten later zorgde oud-international Bjorn Willemse voor de Tilburgse gelijkmaker.

In de derde periode kwam Trappers al snel aan de leiding dankzij een doelpunt van Mark Donders. Robbert Maas zorgde met een late empty netter voor de 1-3 eindstand. Zondagmiddag om 16 uur is de derde en beslissende wedstrijd in Tilburg.

Overige duels

Heerenveen Flyers Toekomstteam opende de kwartfinale tegen Smoke Eaters Geleen met een klinkende 6-0 overwinning. In het eigen Thialf pakte goalie Fabienne Gooijer de shutout namens Flyers. De Friezen scoorden tweemaal in de eerste periode via Patrick de Jong en Bjorn de Haan. In de tweede periode kwam de 6-0 eindstand al op het bord. Jeremy ten Brink, Zahir Hup, Joey de Jong en Renze ten Hoeve zorgden voor de doelpunten. Zondagmiddag om 14.30 uur is de tweede wedstrijd in Geleen.

Tenslotte kwam Hijs Hokij Den Haag 2 op gelijke hoogte in de kwartfinale tegen Nijmegen Devils 2. De Haagse formatie won in overtime met 5-4 van Nijmegen waardoor zondagmiddag om 17.45 uur de beslissende wedstrijd wordt gespeeld in het Nijmeegse Triavium.