Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

GIJS Racoons kampioen bij de vrouwen

De vaderlandse vrouwencompetitie kent een nieuwe kampioen. GIJS Racoons sloot de competitie af met een overwinning op Ice Angels Geleen en vierde het kampioensfeest op eigen ijs.

In de vrouwencompetitie viel de beslissing vorige week al, maar de Racoons uit Groningen vierden zaterdag hun titel in Kardinge. De Groningse ploeg onder leiding van coach Martin de Wilde won met 5-2 van Geleen in de laatste wedstrijd van de competitie. Oud-international José Luikens was met 29 goals en 17 assists topscorer dit seizoen. Ook huidig international Maree Dijkema was belangrijk met 15 goals en 16 assists in slechts vijf wedstrijden.

Voor de Groningse vrouwen is het de tweede titel in drie jaar. Het eerste team van Enschede Lions eindigde op de tweede plek. De foto's bij dit artikel zijn van SvdS fotografie.

RTV Noord maakte een reportage, bekijk de beelden hier:

Nog meer ijshockey