Gijs ijshal overzicht 1617

7 mei 201707:37

Door Remco

GIJS ziet drie spelers vertrekken

Zahir Hup, Renze ten Hoeve en Joey de Jong verruilen GIJS Groningen voor het toekomstteam van Heerenveen Flyers. Daarmee verliest de club uit Groningen drie vaste krachten.

De 28-jarige Zahir Hup speelde al jaren in de jeugd van Heerenveen en maakte ook zijn debuut in de Eredivisie in Friesland. Afgelopen seizoen was Hup met 14 goals en 12 assists topscorer van Groningen in de Beneliga. GIJS eindigde in poule B op de zesde plek met tien punten en wist Den Bosch onder zich te houden.

De 22-jarige Joey de Jong maakte vorig jaar zijn rentree op het hoogste niveau. De aanvaller doorliep de gehele jeugdopleiding van Heerenveen en maakte net als Hup ook daar zijn debuut in de Eredivisie. Voor GIJS scoorde de Jong drie goals in 19 wedstrijden.

Ook de 28-jarige Renze ten Hoeve is geen onbekende in Heerenveen. Ten Hoeve vertrok twee jaar geleden naar Groningen. Na het kampioenschap in de Eerste Divisie bleef ten Hoeve in Groningen voor het debuut in de Beneliga. Ten Hoeve was goed voor één doelpunt in 19 wedstrijden.

Gijs ijshal overzicht 1617