Eaters glanerbrook onderhoud

13 augustus 201316:49

Door Joep Meijsen

'Glanerbrook op tijd weer in orde'

De Geleense ijsbaan Glanerbrook moet voor het eerste speelweekeinde in de Eredivisie weer over goed ijs beschikken. Zonder verdere tegenslagen wordt begin september begonnen met het maken van ijs.

Dat zegt een woordvoerder van Glanerbrook tegen IJshockey.com. De Nederlandse competitie begint waarschijnlijk begin oktober. Volgens de woordvoerder zou de ijsvloer er rond het weekeinde van 20 september moeten liggen, waardoor Geleen niet zou hoeven uitwijken naar een andere hal voor de thuiswedstrijden.

Glanerbrook begon eind juli al met het maken van ijs, met de bedoeling vroeg in september te openen, toen bleek dat er sprake was van lekkages. Deze zijn inmiddels opgespoord. Door middel het vervangen van alle injectiepunten tussen de koelbuizen moet dit probleem in twee weken zijn opgelost. Aannemer Strukton begint de komende dagen met de voorbereidingen en zal daarna maandag aan de slag gaan met de leidingen. Voor de vervangingsoperatie zijn naar schatting twee weken nodig.

Geleen Eaters zal de voorbereiding op de competitie in ieder geval wel (deels) elders moeten plannen. Op korte rij-afstand van Geleen zijn onder meer de ijsbanen van Maaseik en Aken te vinden. Glanerbrook wordt sinds 1968 gebruikt voor ijshockey, maar de betroffen leidingen stammen uit 1988 toen de ijsbaan werd gerenoveerd en voorzien van het dak.