Beneliga logo 2015

9 januari 201623:43

Door Remco

Goede generale voor Flyers en Trappers

Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers kunnen zich deze week plaatsen voor de bekerfinale. In aanloop naar die climax, wisten beide ploegen zaterdag in de BeNeliga te winnen. Heerenveen verpletterde Eindhoven en Tilburg won nipt in Dordrecht.

lf zagen 1200 toeschouwers dat Heerenveen veel beter was dan Eindhoven Kemphanen. Marco Postma, Ronald Wurm en Brent Janssen hadden ieder twee doelpunten voor Flyers. De overige treffers kwamen op naam van Harry Matheson en Geert Bruinsma. Voor de jeugdige Bruinsma was het zijn eerste goal in de BeNeLiga. Sjoerd Idzenga haalde de shut-out voor Flyers. Aan de andere kant wist zijn collega Wim van den Hout zijn ploeg te behoeden voor een nog grotere nederlaag.

Tilburg had het lastig in de uitwedstrijd tegen Dordrecht Lions. Tilburg pakte via Mark Donders en Onur Mete tot tweemaal toe de voorsprong. Mitchell Riedijk wist zijn Lions tweemaal langszij te brengen, maar de 2-3 van Niels Lemans vier minuten voor tijd was teveel voor Dordt. Dankzij de overwinning staat Tilburg nog maaréén punt achter Geleen en de Limburgers hebben ook een wedstrijd meer gespeeld.