28 januari 200600:00

Goede zaken Eaters/Tijgers

Eaters Geleen en Amstel Tijgers zetten beiden een forse stap in de richting van de play-offs. De teams wonnen hun uitwedstrijden in respectievelijk Tilburg en Nijmegen. Heerenveen pakte een 2-7 winst in Den Haag.

Geleen lijkt er weinig lol in de beleven om maar zestig minuten te ijshockeyen. De formatie van Andy Tenbult en Mike Pellegrims won in Tilburg de vierde wedstrijd op rij in overtime. De ploeg kwam vroeg in de tweede periode op voorsprong door een treffer van ex-Trapper Steve Kruize, maar luttele minuten later scoorde Dave Iannazzo de gelijkmaker.

Daarmee was het gedaan met het scorend vermogen van beide teams, waardoor voor 2100 toeschouwers overtime noodzakelijk werd. Geleen maakte daarin al snel korte metten met Trappers. Na veertien seconden scoorde Gary Zinck op aangeven van Jamie Visser de winnende goal. Voor Trappers was het de vierde competitienederlaag op rij. De ploeg lijkt met Nijmegen te moeten knokken om de vierde plek in de play-offs.

Nijmegen liet daarbij tegen Amsterdam de kans liggen om een voordeeltje op Tilburg te pakken. De ploeg van Larry Sacharuk incasseerde twee shorthanded goals in een 2-4 nederlaag. Namens Amsterdam scoorden Simon de Wit, Lamonte Polet, Scott Farrell en Marcel Kars. Voor Amsterdam was het de derde zege op rij, terwijl bij Nijmegen juist een reeks van drie overwinningen werd doorbroken.

Den Haag tegen Heerenveen eindigde in een 2-7 zege voor de Friezen. Voor Den Haag lijkt kwalificatie voor de play-offs nu nog louter een droom, terwijl Heerenveen juist redelijk stevig op de derde plaats komt te staan en de play-offs in het vizier heeft. Details van de wedstrijd ontbreken op dit moment nog.