WK 2018 Servie Belgie 020

26 april 201809:10

Door Joep Meijsen

Goedemorgen Tilburg: Nos, kangaroes, hoofdsponsor en promotie

Goedemorgen vanuit Tilburg. In deze editie van de ochtendrubriek onder meer aandacht voor het WK in de verschillende media en een korte vooruitblik naar de speeldag van vandaag vol belangrijke wedstrijden. Daarnaast aandacht voor Steve Mason, Daniel Sprong, de beslissing in de serie tussen de Bruins en de Leafs en nog veel meer.

Zo'n WK in eigen land...

is altijd wel goed voor wat publiciteit rond de sport. Zo kwam de NOS gisteren eens polshoogte nemen van de ontwikkelingen rond Oranje, de Oberliga en het wereldkampioenschap. De reportage was gisteravond te zien in Nieuwsuur en laat onder meer captain Ivy van den Heuvel als coach Doug Mason en technisch directeur Theo van Gerwen aan het woord. 'Ik heb het gevoel dat de deur op een kiertje staat', zegt Van den Heuvel onder meer over de mogelijke promotie van Tilburg Trappers naar DEL 2. 'Ambities moet je hebben en moet je najagen', stelt Van Gerwen over de toekomst van de nationale ploeg.

Bekijk de reportage hier >>>

Ook de Volkskrant kwam...

deze week een kijkje nemen in Tilburg. Daarin erkent verdediger Ryan Collier toch wel wat zware benen te hebben gehad na de play-offs, het feest en de snelle start van het WK. 'Die ontlading hadden we even nodig. Het was een zwaar seizoen geweest. Ik denk dat we nu met een frisser gemoed het WK kunnen spelen. Het koppie is weer leeg, dan volgt een fris fysiek vanzelf.' Ook de gemeente Tilburg komt in het verhaal aan het woord over de reden waarom het WK in Tilburg wordt georganiseerd. ''IJshockey is hier thuis. Daar geven we graag subsidie voor', zo wordt SP-wethouder Hans Kokke geciteerd.

Brabants Dagblad is natuurlijk..

iedere werkdag aanwezig en sprak na afloop van de wedstrijd tegen IJsland met de jongse speler bij Oranje, Ties van Soest. Die legt uit dat hij geen geld met ijshockey verdient en dat voorlopig ook nog niet gaat doen. 'Nu verdien ik er geen geld mee, wil ik ook niet. Ik wil collegehockey gaan spelen in Amerika. Om in aanmerking te komen mag je daarvoor nooit salaris hebben gehad voor je sport', legt hij uit in de krant. Hij zou over twee tot drie jaar de stap naar het collegeniveau willen maken en daarmee in de voetsporen treden van onder meer Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten. En komend seizoen Guus van Nes.

Op het WK heeft...

Australi√ę een verrassend grote groep supporters bij zich, die bovendien dankzij het gebruik van felgele opblaasbare kangaroes erg opvallen. Voor een deel is het familie van speler Robert Malloy, zo merkte Brabants Dagblad toen de krant voor een sfeerverhaal de tribunes op ging. De 59-jarige Mark Malloy, vader, komt aan het woord. 'We zijn hier met zo'n vijftien mensen. Zelf kom ik uit de Verenigde Staten. Mijn zoon speelt ijshockey in Australi√ę en is genaturaliseerd. Nu speelt hij voor het Australische team. Mijn broer, mijn zus, mijn dochter en mijn vrouw zijn hier ook. We reizen naar alle kampioenschappen waar Robert speelt: Roemeni√ę, IJsland, nu Nederland. In Tilburg trekken we een week intensief op met de Australische schoonfamilie van Robert.'

Na de rustdag...

gaat het WK vandaag weer verder met enkele zeer belangrijke wedstrijden. In het openingsduel van de dag om 13.30 uur spelen China en Australi√ę tegen elkaar. De Chinezen jagen op hun eerste punten van het toernooi om het degradatiespook wat op afstand te houden. Australi√ę zal de kans op een √©chte finale tegen Nederland zondag levend willen houden door de ongeslagen status te handhaven. Daarna om 16.30 uur komen de nog puntloze Belgen in actie tegen het eveneens puntloze IJsland. Een cruciale wedstrijd voor beide teams die moeizaam aan het toernooi zijn begonnen. Tenslotte om 20.00 uur staat de kraker tussen Nederland en Servi√ę op het programma. Beide teams wonnen hun eerste twee wedstrijden en daarmee is het de eerste topper tijdens dit toernooi. Toegangskaarten zijn online te bestellen of aan de kassa te koop.

Koop hier kaarten via Ticketpoint >>>

Drie spelers voeren..

de topscorerslijst op dit WK aan. Twee spelers van Nederland, Giovanni Vogelaar en Mitch Bruijsten, en de Servische verdediger Aleksa Lukovic. Allemaal hebben ze vijf punten in twee wedstrijden. Vogelaar is met drie doelpunten de topscorer van het toernooi tot nu toe.

De Duitse website...

Shorthandednews.de bracht gisteren het verhaal over gesprekken over een mogelijke samenwerking tussen de Beneliga en clubs uit de regionalliga in Noordrijn-Westfalen. Daarmee zou de competitie verder worden uitgebreid en Nederland en Duitsland dichter naar elkaar toegroeien op ijshockeygebied. De afgelopen weken zijn er inderdaad gesprekken geweest, maar van besluitvorming is nog geen sprake. De site heeft het over de BeNeWe-Regionalliga als naam. Klinkt dat goed?

Lees hier het verhaal van Shorthandednews.de >>>

Geleen maakte...

gisteren bekend een nieuwe hoofdsponsor aan zich te hebben verbonden. Het gaat daarbij om de ontwikkelaar en fabrikant van voedingssupplement Microz. Lees hier meer over dit onderwerp >>>

Steve Mason en zijn...

Rapperswil-Jona Lakers hebben het gedaan. De club heeft promotie afgedwongen naar het hoogste niveau in Zwitserland met een 2-1 overwinning in het beslissende zevende duel van de serie. Dit betekent dat de club na drie jaar op het tweede niveau terug is in de hoogste klasse ten koste van Kloten Flyers, dat 56 jaar achter elkaar op het hoogste niveau speelde. Liefst 7624 toeschouwers waren aanwezig en zagen Jan Mosimann in overtime het winnende doelpunt scoren namens het uit-team.

Voor Daniel Sprong en de...

Wilkes-Barre/Scranton Penguins is er vannacht het belangrijke derde duel in de serie tegen de Charlotte Checkers. De club van de in Amsterdam geboren forward moet winnen om het seizoen levend te houden.

De Boston Bruins...

zijn door naar de volgende ronde in de NHL-play-offs. De ploeg scoorde vier keer in de slotperiode om de wedstrijd vannacht uteindelijk met 7-4 te winnen. Het betrof het beslissende zevende duel in de serie. De Bruins stonden tot drie keer achter in de wedstrijd, maar kwamen uiteindelijk als winnaar uit de bus.

De Crocodiles Hamburg...

hebben het contract met Fabian Colovi met een jaar verlengd. De Italiaanse-Duitser had veertien punten in 44 wedstrijden voor de ploeg uit de havenstad.