NL groeneveld mask up

29 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Groeneveld weg bij Tilburg

Phil Groeneveld is alweer weg bij Tilburg Trappers. De doelman van de nationale ploeg kreeg een lucratievere aanbieding uit de Italiaanse competitie en kiest ervoor om van club te wisselen. Trappers begrijpt het besluit, maar respecteert dit niet.

Dat meldt Trappers op de website. De transfer van Groeneveld naar Trappers hing al langere tijd in de lucht en werd vorige week beklonken. Zaterdag stond hij voor het eerst op de wedstrijdsheet namens de Tilburgers. Toen was Trappers overigens al op de hoogte van het vertrek van de Nederlandse-Canadees.

'Wij begrijpen zijn besluit, maar respecteren het niet. Tilburg heeft een contract met Groeneveld maar het bestuur en technische staf van DESTIL Trappers willen geen speler die niet 100% gemotiveerd is om in Tilburg te spelen. Wij zijn dan ook erg teleurgesteld en zullen ons beraden op de vervanging van Groeneveld', schrijft Trappers.

Bronnen rond Phil Groeneveld zelf merken op dat de zaak genuanceerder ligt. In het contract van de doelman zou zijn opgenomen dat deze tot eind november zou kunnen wisselen als hij een betere aanbieding kreeg. Van die mogelijkheid heeft Groeneveld gebruikgemaakt.

Bij welke club Groeneveld heeft getekend is nog niet duidelijk. Het is niet de eerste keer dat Groeneveld plotseling bij een Nederlandse club vertrekt. Twee jaar geleden verliet hij plotseling Amsterdam omdat hij niet akkoord ging met een salarisverlaging. Hij maakte toen het seizoen af in een Canadese liga.

In een later stadium uitgebreidere berichtgeving over deze opmerkelijke transfer.