Beneliga logo 2015 poule B

17 januari 201612:54

Groep B: Belgen doen goede zaken

In Groep B waren de Belgische ploegen de grote winnaar. Luik won met 3-6 van Den Bosch en Leuven was met 4-2 te sterk voor Nijmegen.

href='x941/tomasz-cieslicki'>Tomasz Cieslicki zorgde met drie doelpunten in de tweede periode voor de ommekeer in de wedstrijd. Den Bosch had de eerste periode met een 1-0 voorsprong afgesloten dankzij een goal van Mark Schra. Door de overwinning staat Luik nog steviger op de derde plaats met zes punten achterstand op Eaters. Qua verliespunten staat Luik op gelijke hoogte met de koploper uit Geleen.

Leuven won thuis met 4-2 van Nijmegen Devils. De Chiefs zijn samen met Nijmegen op jacht naar de vierde plaats van Eindhoven in groep B van de BeNeliga. Nijmegen stond al na acht minuten spelen op een 0-2 voorsprong via goals van Eric Hoogvliets en Jay Plamont. Leuven trok de wedstrijd naar zich toe in de laatse zes minuten. Dean Thurura en Gregor James zorgden voor de derde en vierde goal.

Het gat tussen Eindhoven en Leuven is nog maar twee punten en Chiefs hebben nog een wedstrijd tegoed. Nijmegen volgt op twee punten van Leuven en is daarmee nog steeds in de race voor plek vier.