6 januari 200700:00

Grote zege Tilburg Trappers

Tilburg Trappers klimt langzaam weer naar boven op de ranglijst. De Tilburgers wonnen ditmaal eenvoudig met 2-8 van Amstel Tijgers. Peter van Biezen en Dave Bonk noteerden beiden een hattrick.

Amstel Tijgers kon alleen in de eerste periode Tilburg Trappers enigszins bijbenen. Tilburg kwam binnen de minuut al op voorsprong door Dave Bonk. Alexander Schaafsma wist echter vlak na de treffer van Bonk beide partijen weer op gelijke hoogte te zetten. De captain van Amsterdam heeft dit seizoen inmiddels al dertien treffers op zijn naam staan.

In de vijftiende minuut heroverde Tilburg de voorsprong. Tijdens een powerplay scoorde Peter van Biezen de 1-2 op aangeven van captain Rody Jacobs.

In de tweede periode besliste Tilburg al voortijdig de wedstrijd. De Brabanders liepen uit naar een 1-4 voorsprong door goals van Dave Bonk en het jonge talent Jeroen van den Broek die hiermee zijn elfde treffer van het seizoen liet aantekenen.

De derde periode was alleen nog interessant voor het doelsaldo van Tilburg en voor de persoonlijke statistieken. Uiteindelijk werd de eindstand op 2-8 bepaald. Van Biezen en Bonk voltooiden hun hattrick en ook Diederick Hagemeijer deed een duit in het zakje. Het slotakkoord was voor Bohuslav Subr die in de laatste minuut wist te scoren met twee Tilburgers in de strafbank.

Door de zege passeert Tilburg Nijmegen op de ranglijst en staat nu op de vierde plaats. Amsterdam blijft koploper maar heeft wel meer verliespunten dan de nummer twee Geleen.