Microz Eaters Geleen 2019 Vadim Gyesbreghs

22 september 202007:45

Door Joep Meijsen

Gyesbreghs vertrekt bij Geleen

Snackpoint Eaters Geleen neemt afscheid van aanvoerder Vadim Gyesbreghs. De Belgische verdediger kiest er vanwege alle onzekerheden rond covid-19 voor dichterbij huis te gaan spelen.

Voor welke club de Gyesbreghs kiest, is nog niet bekend. De beperkingen op het reizen tussen Nederland en Belgi√ę vanwege het oplaaiende aantal besmettingen in beide landen speelt volgens Eaters een belangrijke rol in de beslissing van Gyesbreghs. 'Doordat Belgi√ę en Nederland elkaar als oranje en rood gebied bestempelen is het voor Vadim onmogelijk om te kiezen voor Nederland. Hij moet dagelijks uit Antwerpen komen en officieel moet je dan 10 dagen in quarantaine.'

De 28-jarige verdediger speelde drie seizoenen in het shirt van Geleen. Vorig jaar had hij in 19 wedstrijden in de Beneliga 12 goals en 16 assists met 38 strafminuten. In twee wedstrijden in de openingsronde van de play-offs voegde hij hier nog twee assists aan toe. Voor zijn komst naar Eaters speelde hij voor verschillende clubs in Belgi√ę en Frankrijk. Ook was hij twee jaar actief als jeugdspeler in de Verenigde Staten. In het seizoen 2018-19 won hij de Wil van Dommelen-Trofee als de beste verdediger in Nederland.

Geleen Eaters moet net als de andere Nederlandse deelnemers aan de Beneliga op korte termijn de knoop doorhakken rond deelname aan de competitie. Dit besluit werd onlangs verschoven van 15 naar 30 september.