Puck voor het doel van Ruud Leeuwesteijn
Puck voor het doel van Ruud Leeuwesteijn — © Arie Leeuwesteijn

10 januari 202119:21

Halle neemt punten mee uit Tilburg

Tilburg Trappers kwam op zondagmiddag drie keer terug uit een achterstand, maar ging uiteindelijk met 3-4 onderuit tegen Saale Bulls Halle. Max Hermens scoorde twee keer voor Tilburg en Danny Stempher had in zijn eerste wedstrijd in een maand assists op alle goals.

Trappers had een paar dagen rust nadat de ploeg tussen Tweede Kerstdag en 5 januari maar liefst zes wedstrijden had gespeeld. De ploeg vierde ook de terugkeer van Danny Stempher in de opstelling. De aanvaller uit Zoetermeer had sinds 12 december vanwege een blessure niet meer gespeeld en had direct een flinke invloed op het duel. Hij was bij alle Trappers-goals betrokken.

Tegenstander Halle was met maar 14 veldspelers afgereisd naar Nederland en greep via een goal van Jannik Striepeke het initiatief in het duel. Drie minuten later zorgde de Finse import Valtteri Hotakainen er zelfs voor dat zijn ploeg op een 2-0 voorsprong kwam.

Trappers sloeg via de eerste treffer van Max Hermens echter vrijwel direct terug en Diego Hofland zorgde met zijn team-leidende dertiende treffer van het seizoen er in het begin van de tweede periode voor dat de Brabantse formatie weer op gelijke hoogte kwam.

Dat herhaalde zich in het tweede deel van het duel. Via Sergej Stas kwam Halle opnieuw op voorsprong, maar binnen een halve minuut na de hervatting van het duel voor de derde periode sloeg Max Hermens opnieuw toe om de teams weer in evenwicht te brengen.

Het winnende doelpunt viel uiteindelijk ruim zes minuten voor tijd en viel met Danny Stempher op de strafbank. Doelpuntenmaker was Finn Walkowiak. De 25-jarige verdediger uit de jeugdopleiding van Keulen is bezig met zijn derde seizoen in dienst van Halle en het was zijn eerste treffer van de lopende ijshockeyjaargang. Hij evenaarde daarmee ook direct zijn doelpuntentotaal van een seizoen eerder.

Het was voor Trappers de derde nederlaag in vier wedstrijden en het derde verlies in vijf thuiswedstrijden op rij. Voor Trappers was de ontmoeting met Halle de enige wedstrijd van dit speelweekeinde. Voor Halle was het de eerste overwinning van 2021 en de tweede overwinning op Tilburg in korte tijd. De laatste overwinning was op 28 december in eigen huis ook tegen Tilburg.

Komend weekend staan voor Trappers een uitwedstrijd bij Krefeld en een thuiswedstrijd tegen Leipzig op het programma.

Max Hermens en Jordy van Oorschot in actie voor Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21 — © Arie Leeuwesteijn
Diego Hofland schaatsend voor Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21 — © Arie Leeuwesteijn
Danny Stempher en Max Hermens vieren een doelpunt van Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21