Beeld uit de Eerste Divisie-wedstrijd tussen Den Haag en Groningen in het eerste speelweekeinde van 2020/21
Beeld uit de Eerste Divisie-wedstrijd tussen Den Haag en Groningen in het eerste speelweekeinde van 2020/21 — © Robert Bos (Flickr)

8 maart 202207:34

Door Joep Meijsen

Halve finales Eredivisie beloven spektakel

De Eredivisie is inmiddels gevorderd tot de halve finales. Daarin staan komend weekeinde series tussen Eindhoven en Amsterdam en Tilburg en Groningen op het programma.

Afgelopen weekeinde werden de kwartfinales gespeeld. De nummer Ă©Ă©n van de reguliere competitie in de Eredivisie, Tilburg Trappers, bereikte de halve finales door overtuigend af te rekenen met buurman Yeti's Breda. De zaterdagwedstrijd ging met 1-6 naar de Tilburgse ploeg, waarbij Jimmy Versluis en Niels Lemans ieder twee keer scoorden. Een dag later werd het zelfs 8-2 in het voordeel van de Tilburgers. Marvin Timmer scoorde drie keer in dat duel, terwijl Jonas Steeno een dubbelslag op zijn naam bracht.

Tegenstander in de halve finales Groningen rekende als nummer vijf van de ranglijst in de halve finales af met nummer vier OrangeGas Leeuwarden Capitals. De Groningers sloegen hun slag op zaterdag door in eigen huis met 6-0 te winnen. Radovan Rusnak nam twee treffers voor zijn rekening. Leeuwarden won weliswaar de terugwedstrijd met 3-1, maar dat was niet voldoende om alsnog door te gaan.

Eindhoven Kemphanen had genoeg aan Ă©Ă©n wedstrijd tegen Dordrecht Lions en won die met ruime cijfers, 9-1. Eruan Hendriks scoorde drie keer. Tegenstander Amsterdam Tigers won twee doelpuntrijke duels tegen Den Haag. Op zaterdag werd het 9-4 in het voordeel van de ploeg uit de hoofdstad en een dag later 2-7. Hierdoor staat komend weekeinde een halve finale tussen de laatste twee finalisten om het kampioenschap op het programma. Die serie tussen Eindhoven en Amsterdam werd toen onder invloed van corona afgebroken.

Op zaterdag om 17.45 uur openen de halve finales in de Eredivisie in de Jaap Edenbaan met het eerste duel tussen Amsterdam en Eindhoven. Drie kwartier later staat in Kardinge het eerste duel tussen Gijs Hepro Groningen en Tilburg Trappers op het programma. Een dag later zijn er de terugwedstrijden. Op zondagmiddag om 17.00 uur staan Trappers en Groningen tegenover elkaar in Stappegoor en om half zeven wordt in Eindhoven de serie tussen Kemphanen en Tigers beslist.