Kayleigh Hamers SDE
— © Mats Bekkevold

20 september 202018:19

Hamers bezorgt SDE winst in overtime

Zondagmiddag was Kayleigh Hamers de reddende engel voor SDE. In de thuiswedstrijd tegen Leksand scoorde Hamers de winnende goal na iets meer dan twee minuten in overtime. Daarmee boekte SDE de tweede overwinning van dit seizoen.

De bezoekers kwamen tot tweemaal toe op voorsprong in deze spannende wedstrijd. Beide keren scoorde Leksand met een speelster meer op het ijs. De wedstrijd begon slecht voor de thuisploeg. Al in de eerste minuut kreeg Leksand een penalty shot, goalie Jansson wist echter haar doel schoon te houden. Na vijf minuten was het alsnog raak. Met Julie Zwarthoed op de strafbank scoorde Hanna Skold de openingstreffer. Tien minuten later zorgde Alexandra Anderson voor de gelijkmaker. De 24-jarige Canadese verdedigster is bezig aan haar tweede seizoen voor SDE.

Direct aan het begin van de tweede periode viel de tweede goal voor Leksand. SDE had nog een straf resterend uit de slotfase van het eerste bedrijf en na twaalf seconden scoorde Armborg de 1-2.

Die voorsprong bleef heel lang op het scorebord. Vier minuten voor tijd kreeg SDE nog een kans op de gelijkmaker na een late penalty voor Leksand. Een seconde na het verstrijken van die straf schoot Kelty Apperson haar tweede goal van het seizoen raak. De assists kwamen op naam van Zwarthoed en Hamers.

In de verlenging waren de rollen omgedraaid. Ditmaal was Apperson de aangever en zorgde Hamers voor het doelpunt. Daarmee komt SDE op vijf punten uit vier wedstrijden. Vrijdag is de volgende wedstrijd voor SDE. Dan wacht de stadsderby tegen AIK. Die ploeg wacht nog op de eerste punten en staat samen met het Goteborg van Esther de Jong onderaan in de SDHL.