Kemphanen Tijgers Beneliga penaltyshot Verschuren 02 2017

19 februari 201709:28

Door Joep Meijsen

Hanen en Tijgers houden het lang spannend

Eindhoven en Amsterdam maakten er zaterdagavond in het slotweekeinde van de reguliere competitie nog een spannende ontmoeting van. Uiteindelijk bracht pas een lange, mooie serie penaltyshots de beslissing, waarbij Kemphanen via Nick Verschuren als winnaar uit de strijd kwam.

Met de Final Four in aantocht leek de opdracht voor beide teams duidelijk. Geen schorsingen en blessures oplopen. De teams deden echter hun best om dat uitgangspunt te logenstraffen. Het was voor ruim vierhonderd toeschouwers een harde wedstrijd met uiteindelijk 137 strafminuten en waarbij Donny van Musscher, Kayo van Zoest en Daniel Lam voortijdig het ijs werden afgestuurd.

De schade was uiteindelijk beperkt. Voor Van Musscher was het zijn tweede van het seizoen, terwijl de twee andere spelers voor het eerst dit seizoen tegen zo'n plaatsverwijzing aanliepen. Intussen werd er ook nog een wedstrijd gespeeld. Heel hoogstaand was het niet, maar wel oerspannend. Nick Verschuren bracht zijn ploeg na dertien minuten spelen op voorsprong na een goeduitgevoerde counter.

Na enkele minuten in de tweede periode verdubbelde Danielius Nomanovas de Eindhovense voorsprong. Echter in het tweede deel van de middelste periode trok Amsterdam de zaken weer recht. Calvin Pohlman was twee keer succesvol in iets meer dan drie minuten. De slotfase van die periode verliep daarna tumultueus. Een niet bestrafte spearing bracht de gemoederen aan de kook, terwijl kort daarna ok nog Stef Overweg en Marcel Kars de strafbank op mochten zoeken.

Kemphanen Tijgers Beneliga penaltyshot Verschuren 02 2017

Kemphanen begon met twee man meer aan de slotperiode en profiteerde direct via de tweede goals van Nomanovas. De ontmoeting zou echter nog meer twists kennen. Met een handige beweging was het Jesper Persson die Amsterdam negen minuten voor tijd weer op gelijke hoogte bracht. Tijgers won de daaropvolgende face-off direct en het schot van speler-coach Josh Prudden belandde pardoes achter Deniz Mollen. Kemphanen wist echter nog een keer terug te komen. De straffen tegen Daniel Lam leverden een powerplay van vijf minuten op en Nick Verschuren haalde de trekker over voor de gelijkmaker.

Hoewel de powerplay nog een tijdje doorliep in de overtime, was Amsterdam het dichtste bij de overwinning. Calvin Pohlman schoot seconden voor het eindsignaal de puck hard tegen het ijzerwerk. Het zette echter alleen maar het hoogtepunt van de wedstrijd in werking, de serie penaltyshots. Zowel Eindhoven als Amsterdam beschikken over enkele absolute specialisten. Het komt niet vaak voor dat de eerste zes shots worden gescoord, maar beide teams kwamen uit op een score van honderd procent. De serie daarna liep iets minder vlekkeloos, maar ging wel lang door. Vooral Nick Verschuren, Danielius Nomanovas en Jesper Persson lieten een aantal geweldige penaltyshots zien. Uiteindelijk wist Mollen een inzet te stoppen door zijn doel uit te komen en de puck weg te poken, waarna Nick Verschuren de kroon zette op een prima wedstrijd voor hem.