Stock puck aan stick

10 mei 202107:31

Door Joep Meijsen

Hannover Scorpions grijpt naast DEL2-promotie

Selber Wölfe heeft de beslissende vijfde wedstrijd in de finaleserie in de Oberliga tegen Hannover Scorpions met 2-4 gewonnen en heeft daarmee promotie naar DEL2 veiliggesteld.

Daarmee komt ook dit jaar de ploeg die de stap naar boven zet uit de Oberliga S√ľd. Dit betekent dat Hannover Scorpions volgend jaar, tenzij er in de offseason nog onverwachte zaken gebeuren, weer uitkomt in de Oberliga Nord, waar ook Tilburg Trappers weer aan deel wil nemen. De ploeg uit de Hanzestad kwam via een deflectie van Christoph Koziol na een schot vanaf de blauwe lijn van Christoph Kabitzky nog wel op voorsprong, maar Selb kwam via een powerplaygoal van Lukas Slavetinsky nog in de eerste periode langszij. 32 seconden later was het Richard Gelke die W√∂lfe daarna op voorsprong bracht.

Gelke profiteerde daarna van een fout van doelman Brett Jäger van Scorpions om er in de tweede periode zelfs 1-3 van te maken. Kabitzky bracht negen minuten voor tijd de spanning nog terug in het duel, maar een goal in het lege net van Nicholas Miglio maakte een einde aan alle illusies vanuit Scorpions en tevens aan een bijzonder seizoen in de Oberliga.