Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kans voor Reno de Hondt
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Kans voor Reno de Hondt — © Arie Leeuwesteijn

28 april 202107:19

Door Joep Meijsen

Hannover Scorpions naar finale in Oberliga

Hannover Scorpions heeft zich ten koste van Herner EV geplaatst voor de finale om het kampioenschap in de Oberliga. Het beslissende duel werd door de ploeg uit de beursstad met 9-6 gewonnen. Patrick Schmid had met vijf goals en een assist een belangrijke rol in de zege.

De zege lijkt op papier overtuigend, maar was dat op het ijs allerminst. Het muntje had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Met nog tien minuten te spelen stond Herne voor de vijfde keer in het duel op voorsprong, 5-6. Met nog iets meer dan zes minuten te gaan was het Patrick Schmid die Scorpions opnieuw langszij bracht, waarna drie goals in de laatste twee minuten het duel definitief in het voordeel van Scorpions beslechtte.

Patrick Asselin en Nils Liesegang hadden ieder twee goals en vier assists voor Herne, terwijl Marcus Marsall een goal en vier assists oppikte. In de finaleserie om het kampioenschap in de Oberliga en mogelijke promotie naar DEL2 neemt Scorpions het op tegen Selber Wölfe. Vrijdag wordt het eerste duel gespeeld in Hannover.