Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Ties van Soest en Raymond van der Schuit wachten op assist
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Ties van Soest en Raymond van der Schuit wachten op assist — © Arie Leeuwesteijn

22 april 202107:30

Door Joep Meijsen

Hannover Scorpions naar finale in Oberliga Nord

De finale om het kampioenschap in de Oberliga Nord gaat tussen Hannover Scorpions en Herner EV. De finaleserie begint vrijdag.

Herne plaatste zich afgelopen zondag al ten koste van Tilburg Trappers voor de finale in het noorden en Hannover deed dit eerder deze week door de beslissende derde ontmoeting met Hamburg Crocodiles met 6-1 in het eigen stadion. Christoph Kabitzky scoorde drie keer voor Scorpions, dat op de eerste plaats eindigde in de reguliere competitie. De beide ploegen leken via goals van Niklas Pietch en Thomas Zuravlev na twintig minuten met een gelijke stand de kleedkamer op te gaan zoeken toen Kabitzky in de slotminuut van de periode zijn eerste goal van het duel scoorde en Scorpions op een voorsprong bracht die de ploeg niet meer uit handen zou geven.

Ook de finaleserie wordt in best-of-three gespeeld. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van de play-offs in de Oberliga SĂĽd. Daar is de finaleserie tussen Regensburg en Selb al in volle gang. In deze best-of-five staat Selb met 1-2 voor. De Oberliga SĂĽd-finale gaat uiteindelijk tussen de nummers een en twee van de reguliere competitie.