Hannover Scorpions in actie tegen Tilburg Trappers.
Hannover Scorpions in actie tegen Tilburg Trappers. — © Arie Leeuwesteijn

1 mei 202107:40

Hannover Scorpions op voorsprong in Oberliga-finale

Hannover Scorpions heeft een 1-0 voorsprong gepakt in de finaleserie om het kampioenschap in de Oberliga en promotie naar de DEL2. Mike Glemser scoorde in overtime het winnende doelpunt tegen Selber Wölfe.

Daarmee bekroonde Scorpions een duel waarin de ploeg het overgrote deel van de speeltijd op voorsprong stond. Ex-Tilburg Trapper Brad Snetsinger, inmiddels 34 jaar oud en bezig aan zijn eerste seizoen bij Selb, sloeg als eerste toe. Maar nog voor de eerste helft van de eerste periode voorbij was, zorgden Wilenius en Kabitzky ervoor dat Hannover de leiding in het duel overnam.

Robert Peleikis zorgde er vijf minuten later voor dat Scorpions met een marge van twee goals de eerste pauze in kon. Nick Miglio verkleinde de voorsprong echter kort na de hervatting, maar Hannover bleef tot de slotminuut op voorsprong staan. Een treffer van Lukas Slavetinsky met nog 17 seconden te spelen maakte overtime alsnog noodzakelijk. De treffer van Glemser zorgde er toch voor dat Hannover de thuiswedstrijd wist te winnen.

Het tweede duel, in Selb, staat voor zondagmiddag op het programma. De finaleserie wordt in best-of-five gespeeld en eindigt uiterlijk op 9 mei.