Nl hartogs stare 0910

26 januari 201620:28

Door Joep Meijsen

Hartogs weg bij Morzine

De Franse eredivisionist Morzine-Avioraz heeft afscheid genomen van hoofdcoach Tommie Hartogs.

dt de club op de eigen website. Morzine-Avioraz maakt een dramatisch seizoen door en won maar drie van zijn 21 wedstrijden dit seizoen. Daardoor staat de ploeg op de laatste plaats van de ranglijst en dreigt degradatie. 'De resultaten spreken voor zich. De slechtste defensie met 93 tegendoelpunten, een nog slechtere aanval, de ploeg met de meeste straffen en maar drie overwinningen', zo schrijft de club.

'Het probleem is niet nieuw, het bestuur heeft verschillende maatregelen genomen om het tij te keren, maar nu staat de club met de rug tegen de muur. De verhoudingen tussen coach en spelers zijn in de huidige situatie dusdanig verslechterd dat er geen weg meer terug is naar de kleedkamer.' Een vergadering tussen bestuur en spelersgroep ging vooraf aan het afscheid van Hartogs.

Voormalig bondscoach Tommie Hartogs trad in het seizoen 2012-13 aan bij de club en was bezig aan zijn vierde seizoen. 'We bedanken Tommie voor zijn toewijding aan de club. Sinds zijn komst in 2012/13 heeft hij snel aansluiting gevonden bij de management-familie van de club en is perfect ge√Įntegreerd in onze dorpen. De vrijwilligers hadden aan hem een toegankelijk en vriendelijk mens. Helaas moeten er in sport soms moeilijke beslissingen worden genomen.'

Een trio neemt de functie van Hartogs voorlopig over terwijl gezocht wordt naar een permanente vervanger.