Hys joly skate close 1213

7 december 201323:53

Hattrick Joly zorgt voor derde duel

De halve finale tussen Den Haag en Tilburg zal in een derde duel beslist moeten worden. Den Haag won het tweede duel in eigen huis met 5-4 dankzij drie doelpunten van Raphael Joly.

Er zal nog veel nagepraat worden over deze wedstrijd. Bij Den Haag maakte ook de tweede nieuwkomer Nick Anderson zijn debuut. Met zijn debuut en de rentree van Gregg Collins, kwam het totaal aantal imports voor Hijs daarmee op zes spelers. In het “herenakkoord” van deze zomer, was afgesproken dat er maximaal vijf imports per ploeg zouden spelen.

Het begin van de wedstrijd zorgde voor nog meer consternatie. Na negen seconden vielen al de eerste straffen na een opstootje. Nog in de eerste minuut mocht Jan-Jaap Natte de kleedkamer opzoeken. Natte kreeg een game misconduct na een checking to the head op Bob Teunissen. De aanvaller van Trappers verliet het ijs met een hersenschudding.

In de daaropvolgende powerplay kwam Trappers wel op voorsprong. Ivy van den Heuvel zorgde voor de openingstreffer. Een minuut later zorgde Raphael Joly voor de gelijkmaker. Zwak verdedigen bij Den Haag leidde na zeven minuten tot een nieuwe voorsprong voor de bezoekers. Cas Staps profiteerde en scoorde op aangeven van Jeffrey Melissant. Ronald Wurm scoorde in de 13e minuut de 2-2 zodat beide ploegen op gelijke hoogte richting de kleedkamer gingen.

In de tweede periode kwam Den Haag voor het eerst aan de leiding. Joly zette met een powerplaygoal de 3-2 op het scorebord. Lang kon Den Haag niet genieten van de voorsprong. De powerplay van Tilburg liep uitstekend en de belangrijke Aaron Lee maakte dan ook de 3-3 met Nick Anderson op de strafbank. Via een treffer van Jurryt Smid pakte Den Haag de leiding terug. Alan van Bentem kreeg in de slotminuut van de tweede periode nog een grote kans op de 5-3. Van Bentem miste echter een penalty shot na een tripping call tegen Bjorn Willemse.

Zoals gezegd liep de powerplay van Tilburg goed in de Uithof. Dat zorgde aan het begin van de derde periode voor weer een doelpunt van Aaron Lee. Die 4-4 stand bleef lang op het bord staan. Met nog iets meer dan drie minuten te spelen, produceerde Joly zijn derde goal en daarmee de game-winning goal. De treffer van Joly viel met twee spelers van Tilburg in de strafbank.

In de laatste minuut van de wedstrijd kwam het slotoffensief van Tilburg nog meer op gang na een straf tegen Mark Soares. De ploeg van Paul Gardner kon echter niet meer een late gelijkmaker forceren.

Dinsdag zullen beide ploegen elkaar in Tilburg ontmoeten voor het derde en beslissende duel. De winnaar mag aantreden tegen Heerenveen Flyers in de bekerfinale.