Flyers logo nieuw

13 januari 201622:25

Heerenveen boekt plek in finale

Harry Matheson scoorde twee keer in de 3-1 overwinning van Flyers op Nijmegen. Daarmee heeft Heerenveen zich geplaatst voor de bekerfinale op 30 januari in Eindhoven.

Daarmee gaat het straks in de finale dus straks tussen Heerenveen en Geleen. Nijmegen weerde zich, net als in het thuisduel, kranig tegen de favoriet in de serie, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat het bekeravontuur er voor dit jaar opziet. De nummers Ă©Ă©n en twee uit de bekercompetitie spelen straks de finale.

Flyers greep na zeven minuten het initiatief via een treffer van Geert Bruinsma. Nadat Flyers tijdens twee powerplays er niet was geslaagd Nijmegen-doelman Tomislav Hrelja te kloppen kon Nijmegen na ruim een kwartier spelen voor het eerst met een man meer het ijs op na een straf tegen Marco Postma. Voormalig Flyer Nick de Jong scoorde in de powerplay de gelijkmaker.

Flyers trok daarna in de tweede periode de wedstrijd, en daarmee de finaleplaats naar zich toe. Vroeg in de periode bracht Matheson Flyers weer op voorsprong na voorbereidend werk van Yan Turcotte. Zo'n zes minuten later sloeg de 24-jarige voormalige aanvaller van Bowdoin College voor de tweede keer toe. De slotperiode verliep doelpuntloos.