Flyers thialf fisheye 1112

2 december 201321:55

Door Joep Meijsen

Heerenveen in actie voor Serious Request

Het ijshockey in Heerenveen gaat de komende weken geld inzamelen voor de Serious Request-actie van 3FM. De actie komt tot een hoogtepunt rond de wedstrijd van Flyers tegen Tilburg Trappers op 20 december.

Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van 3FM om geld in te zamelen voor een goed doel. Daarbij laten drie dj's van de radiozender zich van 18 tot en met 24 december opsluiten in een Glazen Huis. Dit jaar staat Serious Request in het teken van de strijd tegen diarree, een aandoening waaraan jaarlijks 800.000 kinderen sterven. Het Glazen Huis staat dit jaar in Leeuwarden.

Rond de wedstrijd op 20 december zal op verschillende manieren geld worden ingezameld. Zo gaat de jeugd van de U12 cupcakes verkopen. Ook zal tijdens de wedstrijden op 14 2n 20 december het programmaboekje voor 2 euro worden verkocht. De helft van de opbrengst gaat naar Serious Request. Daarnaast zullen de spelers van Flyers op 20 december een speciale jersey dragen tijdens de wedstrijd. Deze worden via Marktplaats bij opbod verkocht. Bieden kan nu al.

De komende periode volgen er nog meer acties. Meer informatie over de campagne, waarin profclub, jeugd en supportersvereniging samenwerken, is te vinden via de webpagina van de supportersvereniging.