48808433087 3ee21674b3 k

12 oktober 201922:56

Door Joep Meijsen

Heerenveen klopt Den Haag na penaltyshots

Heerenveen heeft zaterdag zijn ongeslagen status in de Beker van Nederland gehandhaafd. De ploeg is echter niet meer zonder puntverlies. Flyers en Hijs vochten een spannend duel uit, dat pas na een lange serie penaltyshots eindigde. Juha Kiiholma besliste het duel uiteindelijk in het voordeel van Heerenveen.

Unis Flyers Heerenveen - Cairox Hijs Hokij Den Haag 2-1 (PS)

Het duel tussen Den Haag en Heerenveen was er een tussen twee teams die gaan meedoen om de hoofdprijzen in Nederland en in de Beneliga. Een doelpuntrijke wedstrijd werd het niet tussen twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Daardoor werd het wel een enorm spannende wedstrijd. Niet slaagden de twee teams er niet in om binnen de reguliere speeltijd tot een beslissing te komen, de tien minuten overtime waren ook niet voldoende en zelfs in de serie penaltyshots lukte het niet om binnen de reguliere vijf een winnaar te kronen.

Het duurde tot in de tweede periode voordat de score werd geopend. Den Haag profiteerde van slordigheid in de opbouw bij Heerenveen en Dani van Schilt haalde hier het maximale uit door zijn team op voorsprong te zetten. Het leek erop alsof Hijs met de voorsprong de tweede pauze zou halen. Maar op de valreep van de tweede periode volgde een prima combinatie die uiteindelijk de treffer van Pippo Limnell opleverde.

De derde periode leverde geen goals meer op, maar in overtime kreeg Ronald Wurm een uitgelezen gelegenheid om het duel te beslissen. Hij ging alleen af op de Haagse doelman Magnus toen hij ten val werd gebracht, maar de Haagse doelman bleek in het onderlinge duel de sterkere. Den Haag kwam met enkele goede schoten ook nog dichtbij een winnende goal, maar hier was het Martijn Oosterwijk die voor sta-in-de-weg speelde.

Uiteindelijk werden het duel penaltyshots en daar bewezen de twee goalies opnieuw hun waarde. Martijn Oosterwijk stopte alle zeven de Haagse penaltyshots, terwijl Magnus de eerste zes schutters de baas was. De ervaren Fin Juha Kiiholma miste in eerste instantie, maar slaagde er bij zijn tweede poging in de Noord-Amerikaanse doelman te kloppen en zo de ongeslagen status van zijn team te handhaven. Den Haag houdt een bonuspunt over aan de ontmoeting, dat kan worden toegevoegd aan die van de winst op vrijdagavond thuis tegen Geleen.

Flyers reist zondag af naar Tilburg voor een duel tegen de Beneliga-ploeg van de lokale Trappers. Den Haag komt volgende week weer in actie. Op vrijdagavond staat een duel in en tegen Nijmegen op het programma.

Archieffoto: Robert Bos