HEPRO op de shirts van GIJS in het seizoen 2019/2020
HEPRO op de shirts van GIJS in het seizoen 2019/2020 — © Stefan van der Spek

19 juni 202010:52

Door Remco

HEPRO en GIJS Groningen breiden samenwerking uit

GIJS Groningen heeft een nieuwe naamsponsor gevonden in HEPRO. De producent van kunstof kozijnen en GIJS tekenden een contract tot medio 2022. HEPRO kunststof kozijnen was afgelopen seizoen al als shirtsponsor verbonden aan GIJS maar die samenwerking wordt nu dus uitgebreid en verlengd.

Dat meldt de club in een persbericht. CEO Danny Wolthuis van HEPRO was afgelopen seizoen geregeld te gast bij thuiswedstrijden van GIJS Groningen en was zeer te spreken over de sfeer en beleving rondom de duels van de landskampioen van 1986: “Het was erg leuk om aanwezig te zijn bij de wedstrijden. Het is echt een avondje uit met veel spektakel. De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek geraakt en hebben we besproken of we mĂ©Ă©r voor elkaar konden betekenen. GIJS heeft belang bij een groter budget en wijzelf investeren nog verder in onze landelijke naamsbekendheid.”

Bedrijfsmatig beleeft HEPRO in deze ‘coronaperiode’ goede tijden. “We hebben enkele jaren geleden flink ingezet op onze digitale vindbaarheid en bovendien waren we de eerste partij op de Nederlandse markt die online offertes uitbracht. In de afgelopen maanden dat veel mensen thuis kwamen te zitten en veel dingen vanuit huis regelden, kwamen ze voor kunststof kozijnen meer en meer bij ons terecht.”

HEPRO kunststof kozijnen heeft 72 werknemers die actief zijn in vestigingen in Zuidbroek en Hillegom en is al enkele jaren als sponsor actief in de Stad bij de profclubs SAMEN. Lycurgus (volleybal), Donar (basketbal) en FC Groningen (voetbal). Afgelopen seizoen kwam daar GIJS Groningen bij. “We hebben ons marketingbudget verdeeld over deze clubs en zetten geregeld tickets in bij winacties via social media. Laten we hopen dat er in het nieuwe seizoen snel weer mĂ©t publiek kan worden gespeeld.”

Voorzitter Jacob van Gelder van HEPRO/GIJS Groningen is eveneens zeerblij met de verlengde overeenkomst. “Het geeft ons de mogelijkheid om defaciliteiten rondom het eerste team komend seizoen weer op een goedemanier in te richten. In deze fase van onzekerheid rondom decoronamaatregelen is dit toch weer een hele mooie opsteker. We zijnachter de schermen volop bezig om aan de weg te timmeren. Zo zullen weop woensdag 1 juli een nieuw concept lanceren voor seizoenkaarten.Iedere GIJS-supporter kan met ingang van 2020-2021 zijn eigen stoeltjereserveren. Dat is weer een mooie stap richting de toekomst en bovendienspelen we daarmee ook alvast in op eventuele beperkingen rondom hetspelen mĂ©t publiek in Sportcentrum Kardinge.”


GIJS Groningen behaalde afgelopen seizoen de halve finales van de Eerste Divisie waarin Amsterdam Tigers de sterkste was.