Hyc robs weekend 2012

20 september 201222:48

Door Joep Meijsen

Herentals herdenkt Rob Goris

De ijshockeygemeenschap in Herentals herdenkt komend weekeinde de afgelopen zomer overleden oud-international Rob Goris. Dit gebeurt met een Memorial Weekend vol met ijshockey voor het goede doel.

Rob's Weekend in de ijshal van Herentals wordt georganiseerd onder het motto Always Fight, Always Remember. Rob Goris overleed in juli van dit jaar op dertig jarige leeftijd onverwachts in een hotel in Frankrijk. De ijshockeyer was de laatste jaren actief als professioneel wielrenner en was de avond ervoor samen met zijn vriendin Katrien van Looy te gast geweest bij het dagelijkse Tour de France-programma van de Belgische publieke omroep.

Goris speelde echter al vanaf jonge leeftijd ijshockey bij Herentals en speelde jarenlang in het eerste team. Daarbij speelde hij onder meer drie wereldkampioenschappen met de Belgische nationale ploeg, waar hij ook als captain functioneerde. De toegang voor de hoofdwedstrijd van het Memorial Weekend bedraagt vijf euro, dat volledig ten goede komt van het Olivia Hendrickx Research Fund, dat onderzoek naar kanker financiert.

'Na het plotse en veel te vroege overlijden van Rob leek het ons dan ook een goed idee om de blijvende herinnering aan één van onze jeugdiconen te linken aan een heel weekend met jeugwedstrijden, allemaal in het teken van Rob en Olivia. Uiteraard sluiten we dit Memorial Weekend af met de voorstelling van het eerste team, een sponsoravond en een herdenking op het ijs van onze vriend Rob. HYC wil zo een eigen invulling geven van het motto: Always Fight, Always Remember', stelt de club zelf.

De wedstrijd tegen Tilburg wordt zondagavond om acht uur gespeeld in de ijshal in Herentals, de toegang van vijf euro gaat dus volledig naar het goede doel.