Beneliga logo 2015

13 maart 201622:36

Herentals naar finale BeNeLiga

Herentals won ook de tweede wedstrijd in de halve finale tegen Hijs Den Haag en plaatste zich daarmee voor de finale van de BeNeLiga. Herentals was in eigen huis met 7-2 te sterk voor Den Haag.

Daarmee krijgt de gezamenlijke competitie tussen Belgie en Nederland de droomfinale tussen Herentals en Heerenveen dat in de andere halve finale won van Eaters Geleen. Beide ploegen waren voorafgaand aan het seizoen al als titelfavoriet benoemd. In Herentals kwam de thuisploeg al vlug op voorsprong. Na drie minuten wist Mitch Morgan de score te openen. In de slotminuut moest de Haagse goalie Claudia van Leeuwen voor de tweede keer de puck uit het net halen. Met een man meer op het ijs verdubbelde Vadim Gyesbreghs de voorsprong voor Herentals.

Na 6,5 minuut in de tweede periode tilde Tyler Melancon de score zelfs naar 3-0. Daarmee leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Maar Den Haag vocht nog een keer terug. Via twee doelpunten van Stace van Bentem kwam de spanning weer terug. Net als in het eerste bedrijf wist Herentals echter weer op een uitstekend moment toe te slaan. Met nog iets meer dan een minuut voor de tweede pauze scoorde Trevor Hunt en was het verschil weer twee goals.

In de laatste fase van de wedstrijd liep Herentals uit naar 7-2. Wederom Trevor Hunt, Jordy van Dyck en Ben Vercammen zorgden voor de doelpunten.
Daarmee komt een einde aan het seizoen van Den Haag dat kan terugkijken op een prima eerste jaar in de BeNeLiga. Met een goede promotiemachine wist de club vele malen een bomvolle Uithof te realiseren.

Voor Herentals wacht de ontmoeting met Heerenveen. Naar alle waarschijnlijkheid begint die finalereeks op zaterdagavond.