Hyc vincent close away 1314

27 januari 201400:35

Herentals terug op vierde plaats

HYC Herentals heeft de vierde plek op de ranglijst weer overgenomen van Dordrecht Lions. Herentals won thuis met 5-1 van Eaters Geleen. Trevor Hunt had twee goals voor de Belgische formatie.

Ondanks de 5-1 overwinning van Herentals, was een speler van Geleen de onbetwiste man van de wedstrijd. Goalie Patrick Martin kende een lastige start van het seizoen, maar is inmiddels bezig met een stormachtige ontwikkeling. Zondagavond in Herentals behoedde Martin zijn ploeg voor een grote nederlaag en hield hij zijn ploeg 45 minuten lang in de wedstrijd.

Eaters trad aan zonder de geblesseerde Lars van Sloun en Dave van Mol. Bij Herentals ontbraken Evan Mosey en Joep Vercammen.

Herentals had een paar minuten nodig om op gang te komen en speelde uiteindelijk een geweldige eerste periode. De ploeg van Paul Vincent creëerde kans op kans maar stuitte telkens op de uitblinkende Martin. Na veertien minuten moest Martin eindelijk capituleren. De Nederlands-Canadese goalie moest een rebound weggeven op een schot van Ben Vercammen. De puck kwam precies voor de stick van Trevor Hunt terecht: 1-0. Eaters wist in de eerste periode een paar kleine mogelijkheden af te dwingen. Bij de eerste grote kans was het meteen raak. Mikko Palotie zorgde voor de verrassende gelijkmaker, vlak nadat Akim Ramoul al dichtbij een treffer was.

In de tweede periode ging Herentals wat fysieker spelen. Eaters ging daar niet goed mee om en liep zelf tegen de meeste straffen aan. Daardoor had Herentals de laatste acht minuten van de periode een ononderbroken powerplay. Halverwege de periode, voor het straffenfestijn begon, had Ben Vercammen zijn Herentals al op 2-1 gezet. Herentals sloeg toe net na het verstrijken van een straf tegen Nils Vroemans. Tyler Melancon bracht Vercammen oog in oog met Martin en verschalkte de Limburgse goalie voor de 2-1.

Zoals gezegd werd het spel in de tweede periode steeds grimmiger. Beide goalies speelden daarbij ook een hoofdrol. Patrick Martin kreeg een dubbele minor nadat hij op hardhandige wijze een Belgische aanvaller die zijn zicht blokkeerde tegen het ijs werkte. Bjorn Steijlen kreeg eerst een minor wegens interference en ontsnapte later nog aan een straf nadat hij een tik uitdeelde aan Pippo Limnell. Het spel was op dat moment al gaande aan de andere kant van het ijs.

Herentals wist in de slotperiode definitief afstand te nemen van Geleen. Na vijf minuten scoorde Craig Voakes de beslissende 3-1. Daarna liep Herentals vlot uit naar de 5-1 eindstand. Trevor Hunt en Timo Dewin zorgden voor de doelpunten. Ondanks de soms grimmige sfeer, bleef een grote vechtpartij uit. Pas anderhalve minuut voor tijd ging het even mis na een harde check van Mordy Munichman. Craig Voakes ging verhaal halen bij Munichman en beide kemphanen belandden in de strafbank.

Herentals heeft nu twee punten voorsprong op Dordrecht, Lions heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Eaters blijft ondanks de nederlaag op plek zes met twee punten meer dan Eindhoven.