Herentals Preston Shupe Okt18

26 juni 202012:00

Door Joep Meijsen

Herentals verlengt met Preston Shupe

Heylen Vastgoed Hyc Herentals heeft de contractverlenging van de Canadese import Preston Shupe bekendgemaakt.

De 31-jarige aanvaller uit Weyburn in Saskatchewan gaat daarmee zijn derde seizoen in het shirt van de Belgische deelnemer aan de Beneliga in. Shupe eindigde in de reguliere competitie van de Beneliga op de twaalfde plaats van de topscorerslijst met 22 goals en 19 assists in 17 wedstrijden. In drie play-offwedstrijden voegde hij hier nog zes goals en vier assists aan toe.

De forward speelde eerder vier jaar voor Canisius College op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten, werd in 2014 prof en speelde daarna drie seizoenen in Hongarije alvorens hij de overstap maakte naar Herentals. Met Hyc werd werd hij twee jaar geleden kampioen van de Beneliga en won hij afgelopen jaar de Belgische dubbel. Met Herentals was hij nog in de race voor prolongatie van het Beneliga-kampioenschap toen het seizoen plotseling werd be√ęindigd wegens corona.

'Preston is een echte teamspeler en zorgt voor de nodige ervaring en rust in de ploeg', zo beschrijft Herentals de speler. Shupe zelf is ook blij met de verlenging. 'We vinden het hier heerlijk. Iedereen is zo goed geweest voor mijn familie. Ik kijk er naar vooruit terug te keren op het ijs en het team te helpen de prijzen te verdedigen.'